Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ünnepélyes átadás Kiskunmajsán

2010.03.26

Kép

Március 26-án délelőtt adták át és mutatták be az elkészült Kistérségi Járóbeteg-szakellátó épületét. A szakhatóságok mindent rendben találtak az 1500 négyzetméteres épület átvizsgálásakor.

Terbe Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a tervezés, kivitelezés munkálataiban, feladataikat pontosan és határidőre elvégezték, amelynek bizonyítékaként emelkedik kétemeletnyi magasságba ez a korszerű, környezetbarát épület. Az országban 17 hasonló intézmény nyert pályázati támogatást, de a majsai készült el először.

 

Dr. Garai István Levente parlamenti képviselő szerint – aki mint gyakorló orvos és szakmapolitikus is érkezett az ünnepségre – az összefogás látványos bizonyítéka mellett állunk, hiszen az ország több pontján épül ilyen korszerű szakrendelő, még a megyében sincs Kiskunmajsa egyedül. Ennek ellenére ez a beruházás a legszebb, mert sikerült közösen munkálkodni a városvezetőkkel, képviselőkkel a közös cél érdekében, pártállásra való tekintet nélkül.

 

A Járóbeteg-szakellátó központban ez év július elsejétől fogadják majd a betegeket, több mint 16 féle szakrendelésen, összesen több mint 200 óra heti rendelési időben. A gyógyulni vágyókat főként a kiskunmajsai kistérség 6 településéről várják. A pályázat elkészítésekor konkrét statisztikai adatokkal támasztották alá, hogy mely rendelésekre van a legnagyobb szüksége a környéken lakóknak, hova látogattak el a legtöbbször. Így került a szakrendelések közé pl. a belgyógyászat, gasztroenteorológia, sebészet/traumatológia, bőrgyógyászat, urológia, reumatológia, röntgen, ultrahang és labor.

 

Az intézmény mind építészeti, mind eszközök szempontjából a legkorszerűbb. Energiatakarékos módon, geotermikus hőt hasznosítva hűtik-fűtik majd az épületet, és olyan integrált informatikai eszközök segítik az itt dolgozók munkáját, amelyek pl. a diagnosztizálást is jelentősen megkönnyítik. Az épület komplex akadálymentesítése lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők is gond nélkül igénybe vehessék az egészségügyi szolgáltatásokat.

forrás: Kis-kunság Online