Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Példaértékű összefogás a lakótelepi gyerekekért!

2014.08.09

 10553955_737249519650539_2433598023281366568_o.jpgNemrégiben egy sokak számára egyre nyugtalanítóbb problémára hívta fel a figyelmet a Petőfi lakótelepen élő anyuka, Németi Hajnalka fontos kezdeményezése. Szülőkkel, illetve pedagógusokkal és óvónőkkel együtt ugyanis egy napra megszervezte az itt élő gyerekek közös felügyeletét – gazdag, tartalmas és játékos programmal töltve ki az időt.

 
Azt az időt, ami alatt a kisiskolások egyébként csak otthon, a négy fal között unatkoznának, vagy az utcán és a játszótéren lézengenének. Ugyanis jelenleg általában nem sok lehetőségük van arra, hogy a két iskolai tanév közti két és fél hónapos nyári szünetet másként töltsék el. Nagyon csekély az olyan foglalkozások, közösségi, családi és gyerekprogramok száma, amelyek lehetővé tennék számukra a szabadidő értékesebb és élményekben jóval gazdagabb felhasználását.
 
Sajnos - a KLIK engedélyével, illetve többek között a Félegyházi Kenyérgyár támogatásával - a Darvas Iskola udvarán megrendezésre kerülő program is csak egynapos akció volt – de jelentősége így is nagy, mert felhívja a figyelmet erre a problémára. S egyúttal arra is, hogy az összefogás, a közös cselekvés sok olyan nehézségen enyhíthet, amelynek orvoslására egyelőre kevés lehetőség áll rendelkezésre.
 
Reméljük, ez a példaértékű kezdeményezés nemcsak a gondokra világít rá, de példáját egyre több hasonló is követheti majd városunkban, s a jövőben talán majd rendszeres, esetleg többé-kevésbé állandó foglalkozások megtartására is lehetőség nyílik majd!

 

 

A mappában található képek előnézete Példaértékű összefogás a lakótelepi gyerekekért