Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kép Az MSZP egyik új országgyűlési képviselője, Dr. Garai István Levente az Európai Parlamentbe távozó Tabajdi Csaba helyét foglalja el szeptemberben.

Dr. Garai István Levente örömmel fogadta azt a megtiszteltetést, hogy az MSZP Bács-Kiskun Megyei Küldöttgyűlése beválasztotta a megüresedő parlamenti helyek egyikére. A képviselőség azonban nem idegen az orvos végzettségű politikustól, hiszen 1994-98 között országgyűlési képviselőként dolgozott, emellett 2003-ban az év alpolgármesterének választották. Azonban ez még nem minden ok, amiért rá esett a választás a nemes küzdelemben: „Benne vagyok a közéletben, így párttársaimnak volt alkalmuk tapasztalatot szerezni a munkámmal, erényeimmel, hibáimmal kapcsolatban. Ezen túlmenően, úgy vélem, egyfajta területi elv is közrejátszott.”

A Horn-kormány ideje alatt a Parlament Szociális és Egészségügyi Bizottságának tagjaként dolgozott, s szeptembertől is ezzel foglalkozna: „Elsősorban ebben a bizottságban tevékenykednék, hiszen az évek során szerzett tapasztalataim ezen a területen összegződnek.”

Dr. Garai István Levente 1979-től a kiskunfélegyházi kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, 1993-tól háziorvos, emellett a kórházigazgató főorvos-helyettesi posztjának feladatait is ellátta 2003-ig, miközben 1998-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen egészségügyi menedzser szakközgazdász diplomát szerzett. „A legalapvetőbb problémáktól, az orvosi teendőkön keresztül a válságmenedzselés, az adósságcsapda mind a szakterületem részét képezik. Tapasztalatom van az intézményi működtetés terén, nem idegen tőlem a tulajdonos-szemlélet sem.”

Az újdonsült honatyát a közigazgatás reformja is érdekli: „Az egészségügy mellett a közigazgatási és az önkormányzati munka is az érdeklődési területeim közé tartozik.”

Az orvos-politikus elismert közéleti emberként tagja számos civil szervezetnek. „A társadalom szolidaritásának és kohéziós hiányának a megoldását jelentik a civil szervezetek, ahol pártállástól, vallástól függetlenül találkoznak, beszélgetnek, működnek együtt az emberek; mindez mesterségesen keltett, vélt és valós politikai ellentéteket képes feloldani.”

A számos régi és az újabb feladatok főként átfedik és erősíti egymást, ám vannak olyan elfoglaltságok, amelyekről le kell mondania Dr. Garai Istvánnak: „A megyei közgyűlési tagságomról lemondtam, fizetés nélküli szabadsággal és helyettesítéssel oldom meg azt, ha a kötelesség elszólít orvosi feladataimtól. Természetesen nem hagyom cserben azokat, akiktől a politikai és emberi inspirációt kaptam. Sosem voltam megélhetési politikus - szeretem a munkámat.”

forrás: mszp.hu