Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mórára emlékeztek

2011.02.09

Kép

Móra Ferenc halálának 77. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezéseket Kiskunfélegyházán. A program a Móra Ferenc Gimnázium iskolai megemlékezésével vette kezdetét. Tíz órakor az író Daru utcai szobránál helyezték el a megemlékezés virágait, majd Móra szülőházánál és a Művelődési Központban folytatódott az ünnepség.(2011. február 8.)

Az író, újságíró, muzeológus Kiskunfélegyházán született, itt kezdte el tanulmányait, majd munkássága Szegedhez kötötte. Elbeszéléseiben és regényeiben a parasztság kiszolgáltatottságának egyik legérzékenyebb ábrázolója.

Kiskunfélegyházán február 8-án az író nevét viselő intézményben, a Móra Ferenc Gimnáziumban emlékeztek halálának 77. évfordulóján, majd a szülőházánál Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára emlékezett Mórára.

Kép

A megemlékezést követően a diákok és az emlékezők a Móra Ferenc Művelődési Központba vonultak, ahol Balla László, alpolgármester mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen a KÖÁI Platán utcai Általános Iskola diákjai készültek műsorral.

Az érdeklődők a Csicseri történet című Móra művet Gulyás László vándormuzsikus előadásában hallhatták.

Forrás: felegyhazitv.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.