Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás

2014.04.11

 

dsc_0673.jpg

Talán még soha nem voltak jelen ennyien megnyitón a Félegyházi Művelődési Központban, mint pénteken, április 11-én (a Költészet Napján) amikor végre hozzánk is elérkezett Albert Flórián országos népszerűségű emlékkiállítása.

A zsúfolt kiállítóterekben alig lehetett mozdulni a számos érdeklődőtől, akik kíváncsian tolongtak a relikviákkal teli vitrinek, a Ferencváros és a Nemzeti Válogatott legendás támadójának Aranylabdája és az Aranycipője előtt - hogy csak a legjelenősebb ereklyéket említsük.

A rendkívüli értéket képviselő emléktárgyakat és fotókat felvonultató tárlatot Albert Magdolna, a futbalklasszis lánya nyitotta meg, aki reménykedését fejezte ki arra nézve, hogy a jelenlévő számos gimnazista és kisiskolás közül akár többek is a "Császár" nyomába léphetnek.

A rendkívüli életpályát Horváth Tamás, városunk önkormányzati képviselője méltatta, aki idézetek és adatok segítségével idézte meg a nagy fordulatokat és sikereket.

Egy éves, folyamatos és igen aktív munka lezárultát nyugtázhatta ezzel, hiszen nem kis részben neki köszönhető, hogy a kiállítás szervezőivel folyamatosan egyeztetve, a nehézkes helyi körülmények között is megteremtette "átköltöztetésének" méltó felvételeit

Ahogy beszéde lezárásaként fogalmazott: ugyan a jelen futballsikerei megritkultak, s már inkább a múlt legendáinak, mint az új eredményeknek örvendezhetünk, mégis fontos, hogy ismerjük legendáink sikereit.

Ezekből ugyanis nem csak tanulhatunk, nemcsak megérthetjük azt a lelkesedést és energiát, amelyet játékukba belevittek - de a mai generációk is bőven meríthetnek személyes példájukból, amely akár új teljesítményekre sarkallhatja őket. Ennél nagyobb dolgot pedig senki sem hagyhat az utókorra - zárta le gondolatait Horváth Tamás.

 

 

A mappában található képek előnézete Megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás