Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megalakult a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Non-profit Kft.

2011.08.25

Egyebek között a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Non-profit Kft. létrehozásáról is döntött mai ülésén Kiskunfélegyháza képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt vajdasági és erdélyi magyarok állampolgársági eskütételére került sor. Kapus Krisztián polgármester és Csányiné Mészáros Ágnes anyakönyvvezetőtől heten vették át a magyar állampolgárságot igazoló dokumentumokat.


A napirendi pontok megvitatása előtt Balla László is szót kért. Az alpolgármester elmondta, szeptember ötödikén a közbiztonsággal kapcsolatos egyeztető megbeszélést és fórumot tartanak. A keddi kiskunfélegyházi késelés miatt ez különösen aktuálissá, fontossá vált. Arra kérte a képviselőket és a város lakóit, hogy fogalmazzák meg javaslataikat, miként lehet erősíteni a város közrendjét. Az észrevételeket mondják el a fórumon, vagy juttassák el a polgármesteri hivatalba.


A Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Non-profit Kft. létrehozása egyöntetű támogatást kapott az ülésen. Ernyes László felszólalásában kifejtette:
egy évtizede húzódó problémát oldhat meg az utánpótlás nevelését szolgáló szervezet. Balla László szerint a helyi vállalkozások és cégek élni fognak a törvény biztosította lehetőséggel és anyagilag is támogatják a sportiskolát. Személyi kérdésekben is született döntés. A sportiskola ügyvezetésével Katona Andort bízták meg. A felügyelő bizottság elnöke Szamosi Endre, tagjai: Polgár István és Ernyes László. A könyvelői feladatokat Kissné Kovács Ilona végzi. Valamennyien tiszteletdíj, illetve fizetés nélkül vállalták feladataik ellátását.

Forrás: felegyhazitv.hu