Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Horváth Tamás: Győzelemre szövetkeztünk!

2014.08.17
A pénteki napon sajtótájékoztató keretében jelentették be a félegyházi MSZP és DK választási szövetségkötését, melynek értelmében a két párt helyi alapszervezete az őszi önkormányzati választásokon közös jelöltekkel méreti meg magát. Programjuk kidolgozása ugyan még az elkövetkező hetek feladata lesz, de ennek legalapvetőbb pontjai, lényegi törekvései már megfogalmazódtak a helyi elnökök most elhangzott nyilatkozataiban.

Először Nagy Lajos beszélt a Demokratikus Koalíció részéről, aki elmondta, hogy elsősorban "Kiskunfélegyháza jelenéért és jövőjéért érzett felelősség" volt az oka annak, hogy megszületett ez a megállapodás. Az eddigi városvezetés elfogadhatatlan gyakorlatával szemben a közösen jelölt polgármester és az önkormányzatba bekerülő képviselőik révén elsősorban az új lehetőségek megteremtése, a fejlődés alternatíváját szeretnék majd felmutatni.

A jelenlegi átpolitizált városi légkörrel szemben higgadtabb, nyugodtabb, biztonságosabb hétköznapokat ígért, s ennek kapcsán kijelentette: "szeretnénk elérni, hogy az országos média tudósításai ne a városvezetés viselt dolgairól, hanem a város eredményeiről és sikereiről adjanak hírt."

Egyik legfontosabb közös gondunkként kiemelte: "Nem születik Félegyházán gyermek, legértékesebb fiataljaink külföldön találnak csak boldogulást", s mint hozzátette: "közülük oly sokan keresnek munkát, hogy ez nem maradhat így."

A fiatalok valóban egyik zálogát jelentik a Nagy által megjelölt legfontosabb célnak, mely "egy élhető, növekvő Kiskunfélegyháza megteremtése. Tiszta, átlátható városvezetés létrehozása..."

nevtelen-2.png


Őt követően Horváth Tamás, az MSZP helyi elnöke és a baloldali szövetség polgármesterjelöltje beszélt: "Félegyházán születtem. Félegyházán élek családommal és itt vannak a barátaim. Ide köt minden. Nekem Félegyháza nem egy város, ez az én otthonom. Sikeres vállalkozásom révén évtizedes tapasztalatom van a munkaszervezés terén, önkormányzati képviselőként rendeletalkotási és igazgatási ismereteket szereztem." Korábbi tevékenységeivel kapcsolatban megemlítette azt is, hogy az önkéntes munkák révén, sokat és sokszor volt alkalma a közösségért való cselekvésre.

Az együttműködés és a helyi közösség építése mentén alakította ki városvezetői elképzeléseit is: "Nem pusztán utcák, terek és szobrok felújításából, intézmények irányításáról, a kulturális élet áthangolásáról szól a programom. Olyan várost szeretnék ahol nem laknak, hanem élnek a polgárai."

Ahogy ő maga is kifejezte, "tisztességes, törvényes, szakértő önkormányzat" kereteit szeretné megteremteni. Ezért is fontos a soron következő helyhatósági referendum, amely "esélyt ad arra, hogy a demokratikus erők, a baloldal visszaadja mindezt Félegyházának."

Ezek után néhány mondatban összefoglalta legfontosabb stratégiai céljait.

Nem csoda, hogy kétgyermekes családapaként a fiatalabb generációk problémáival kezdte, kiemelve: "A város esélye, a gyermekeink jóléte!" - A kisgyermekes családok számára megkönnyített lakhatási feltételeken vagy a bölcsődei díjak mérséklésén, eltörlésén túl azonban a helyi szociális ellátó rendszert kell elsősorban kibővíteni és átalakítani.

Szintén kiemelt feladatként beszélt arról, hogy a félegyházi vállalkozások (melyeket a jelenlegi önkormányzat alig támogat) helyzetbe hozása, a fejlesztések kivitelezésénél való előnyben részesítése stratégiai jelentőségű, közös ügy, amelynek a város csak nyertese lehet.

De mindezeken túl beszélt a munkahelyteremtés fontosságáról, a hatékony városmarketingről, az iskolák autonómiájának visszaadásáról, az állami ellenőrzés alóli kivonásukról, illetve az időskorúak ellátásának javításáról. Végezetül kiemelte azt az országos problémát, amely Kiskunfélegyházán is tarthatatlan állapotokhoz vezetett: ez a leszakadók, a mélyszegénységben élők, illetve ehhez kapcsolódóan a roma kisebbség mind kilátástalanabb életkörülményeinek gondja. Ezen enyhíteni az egyik legfontosabb stratégiai feladat számára.

"Győzelemre szövetkeztünk." - zárt gondolatait Horváth Tamás, mivel hisz abban, hogy a jelenlegi rossz várospolitika leváltható és Félegyháza végre megindulhat a nyugodt fejlődés útján. Csak összefogásra, közös cselekvésre van ehhez szükség, és mindez megvalósítható.