Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Garai: Félegyháza érdekében kész vagyok összefogni mindenkivel

2010.10.01

Kép - Városunkban jelenleg az egyik legsarkalatosabb kérdés a kórház további sorsa. Ön hogyan látja, elkerülhető lett volna-e a megyével kötött együttműködési szerződés?

 

- Szerintem a kórház leépítését el lehetett volna kerülni, ha annak idején az önkormányzat nem packázza el a Fürdőszálló felújítását és egy wellness centrum kiépítését, mert ez egy olyan kapcsolódó beruházást, bevételt jelenthetett volna a kórház rehabilitációs profiljának, amivel hatékonyan tudtuk volna a kieső egyéb bevételeket pótolni.Úgy gondolom, hogy a tavasszal a Fidesz választási kampányában beharangozott „kórházkonszolidációs program” időben való végrehajtása szintén megmenthette volna a kórházunkat! A következő hónapokban mindent megteszek annak érdekében, hogy visszakapjuk aktív fekvőbeteg ellátásunkat, osztályainkat!

 

- A város súlyos gazdasági helyzetére polgármestersége esetén milyen konkrét megoldásokat valósítana meg rövid, illetve hosszútávon?

 

- Meg fogom találni a módját, hogy a Sportcsarnok kisebb terhet jelentsen a városnak, és az eddigieknél sokkal több bevételt hozzon. Már tavasszal tárgyalásokat kezdeményeztem Ficsór József polgármester úrral közösen az illetékes minisztériummal, miniszterekkel az állami szerepvállalás növelése, a törlesztési futamidő növelése érdekében, ami jelentősen csökkenthetné a Félegyháza költségvetésére háruló terheket.

 

Ugyanakkor fontosnak tartom a Móra Gimnázium függetlenségét, a 6 osztályos oktatás megőrzését, az oktatási és kulturális intézményeink működési feltételeinek biztosítását, a szociális intézmény- és ellátórendszer igazságos és hatékony működtetését.

 

Úgy gondolom, pályázati pénzek felhasználásával, az ipari park betelepítésével, félegyházi vállalkozások támogatásával, munkahelyek százait hozhatjuk létre.

 

Az elmúlt években kórházunk, iskoláink, közművelődési intézményeink, lakókörnyezetünk, templomaink, közterületeink és parkjaink modernizálódtak, szépültek meg pályázati pénzek milliárdjaiból, amiből félegyházi kötődésű vállalkozások, cégek 1,12 milliárd Ft megrendeléshez jutottak. Mindent megteszek azért, hogy ez a következő években is így legyen!

 

Fontosnak tartom a közbiztonság növelését, ezzel összefüggésben a rendőrség és a polgárőrség munkafeltételeinek javítását.

 

Civil szervezetek, sportegyesületek, nyugdíjas klubok, lokálpatrióta alapítványok kiegyensúlyozott működése nélkül városi lét, városi kultúra nem létezhet.

 

Az ügyfélbarát önkormányzat működési feltételeinek javításával, könnyíteni fogjuk az emberek ügyes-bajos dolgainak intézését.

 

Szebb jövőt Félegyháza! Húzzunk bele! Itt az idő! E mondatokkal azt kívánom jelképezni, hogy városunkért megválasztásom esetén, polgármesterként is kész leszek összefogni bárkivel, az emberekkel, pártokkal, civil szervezetekkel, minden jó ügyért, ami Kiskunfélegyháza jövőjét szolgálja – fogalmazott legvégül dr. Garai István.

Forrás: Kiskunság

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.