Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Félegyházi Közlöny: Örömfoci-délután a barátság jegyében

2011.06.20

 

 

tom_7190-300x199.jpg

 

 

Félegyházi Közlöny A sikeres 2010/2011-es futsal, illetve keresztfélpályás bajnoki idény zárásaként, június 17-én gálamérkőzésen léptek pályára a Mókusok. Ellenfelük a Futsal-Hungary média válogatottja volt, akikkel az utóbbi időben igen jó kapcsolatot alakított ki a félegyházi együttes, és lassan hagyománnyá válik, hogy a bajnokság téli, illetve nyári holtidejében egy-egy barátságos mérkőzésre összejön a két csapat. Az első ilyen találkozó tavaly július elején volt Kiskunfélegyházán, ahová a Kasza János vezette médiások, a több mint száz válogatottsággal büszkélkedő Madarász „Madi” Jánossal kiegészülve érkeztek, nagy meglepetést és természetesen örömet okozva a Mókus-hölgyeknek.


A visszavágóra már Telkiben, a magyar válogatott edzőközpontjában került sor Karácsony előtt, ahol még szorosabbra fonódott a két tábor barátsága. Az újabb jól sikerült közös program után magától értetődő volt, hogy nem maradhat el a folytatás, így a Mókusok még ott és akkor jelezték, hogy nyár elején szeretettel várják a Futsal-Hungary stábját Félegyházára. A mérkőzés időpontja végül június 17-re lett kitűzve. Ezúttal a fő összecsapást a KHTK fiatal (u7, u9, u11) játékosainak futsal bemutatója előzte meg. Az időközben megérkező vendégek örömmel látták, hogy Kiskunfélegyházán is jó úton halad az utánpótlás nevelés és elismerésükként egy garnitúra futball mezt adtak át a jövő ígéretes tehetségeinek.


Fél 5 után pár perccel végre elérkezett a várva várt gálamérkőzés és Varga Ferenc a bemutatáshoz egyesével szólította a pálya közepére a játékosokat. A korábbról már jól ismert Kasza János, Németh-Szedlák Csilla, Ferenczi Anna, Király Gábor, Biszkup Miklós, Kozák Attila mellett Deli Anikó, Machalek Attila és Németh Sándor személyében ez alkalommal is feltűntek „új” arcok, akik most debütáltak a Futsal-Hungary média válogatott csapatában, akárcsak a vendégek „titkos fegyvereként” pályára lépő, 130-szoros futsal válogatott Tóth Szabolcs.
A Mókusoktól Kovács Klaudia, Ficsór Mónika, Bagdi Csilla, Krisztián Krisztina, Szabó Nóra, Bezsenyi Anita, Hajagos-Tóth Judit, Suhajda Eszter, Vidács Krisztina, Csontos Piroska és Deák Ivett sorakozott fel, majd az esemény kedvéért „Mókus-bőrbe” bújt Nagy Ferenc – aki a leányok első edzője volt, a sportorvosi teendőket ellátó Dr. Garai István Levente, illetve a csapat újonnan kinevezett trénere, Katona Andor foglalta el helyét játékostársai mellett.


Bár szép számmal összegyűltek a résztvevők, sajnos így is akadtak hiányzók mindkét oldalon. A budapestiektől nem tudott leutazni Oczella László, Oczella Rita, Soós Brigitta, Brumár László, Belkovics Krisztián és Farkas Norbert, míg hazai oldalon Rátkai Orsolya, Bezsenyi Zsuzsanna, Kiss Katalin, Pincze Gabriella, Molnár Judit, Szabó Boglárka, Vadas Nikolett, Kakuszi Adrienn, Kiss Nikolett és Makai Margit maradt távol sérülés, betegség vagy egyéb elfoglaltság miatt a mérkőzésről. A közelmúltban térdműtéten átesett Zsadányi Szilvia pedig a kispadról, Biszkup Miki fényképezőgépével felszerelkezve kísérte figyelemmel a pályán történő eseményeket.


A mérkőzés kezdőrúgását a hamarosan anyai örömök elé néző Németh-Szedlák Csilla végezte el. Eleinte csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd a Mókusok szereztek vezetést egy Nagy Ferenc – Szabó Nóra összjátékot követően. A következő percekben több helyzet is adódott mindkét oldalon, és a labda sokszor csak centiméterekkel kerülte el a kapukat, de az eredmény nem változott. A gólcsendet végül Biszkup Miklós egyenlítő találata törte meg, ami új lendületet adott a médiásoknak, és még a szünet előtt Ferenczi Anna, illetve Kozák Attila góljaival lélegzetvételnyi előnyt építettek fel.


A második játékrészt is a Mókusok kezdték jobban, és Szabó Nóra megszerezte saját és csapata második találatát, majd a Suhajda Eszter és Bagdi Csilla cicázásával szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő Kasza Jani bá, csak szemmel követhette, amint a félegyházi csapatkapitány bekíséri a játékszert a kapuba. Újra döntetlenre állt a találkozó, de még sok idő volt hátra. A hazaiak előtt számtalan lehetőség kínálkozott, hogy megfordítsák a mérkőzést, és akár több góllal elhúzzanak, de a sokszor ajtó-ablak helyzetek sorra kimaradtak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elkönnyelműsködött támadások megbosszulták magukat, és Machalek Attila révén a piros-fehér-zöld szerelésben játszó vendégek kerültek előnybe, sőt Biszkup Miki bebizonyítva, hogy a fényképezőgép mellett a labdával is profi szinten bánik, megszerezte csapata ötödik gólját. Fogyóban volt a játékidő és egyre inkább úgy festett, hogy a Mókusok győzelmét hozó tavalyi első mérkőzés, és a decemberi döntetlen után ezúttal a Futsal-Hungary stábja sikerével zárul a találkozó. A hazaiak azonban megrázták magukat és az utolsó percekre Suhajda Eszter és Bezsenyi Anita góljaival egálra módosították az állást. Úgy tűnt, ezzel az eredménnyel mindkét fél elégedett és a Kis József – Patyi Zoltán játékvezetői párosnak sem rótta fel senki, hogy elfogultak lettek volna, persze alig-alig kellett sípolniuk a jó hangulatú mérkőzésen.


A lefújást követően a Sport-Shop, a Kossuth utcán található Ajándéküzlet és lottózó, a Mythos ékszerüzlet tárgynyeremény felajánlásai mellett „Mókus” relikviák kerültek kisorsolásra, a fődíj szerencsés nyertese pedig a Football World futball labdáját vihette haza.


A tombolahúzás és a közös fényképezkedés után a játékosok felfrissítették magukat, majd átmentek a vacsora helyszínére, ahol már terített asztal várta a társaságot. Mielőtt felszolgálták az ételt, a megyei keresztfélpályás bajnokságban második helyen végzett félegyházi együttes játékosai átvehették az érmeket, illetve a kupát, majd a Mókusok névre szóló ajándékokkal lepték meg vendégeiket, míg ők az elmúlt bajnokság legszebb pillanataiból összeállított zenés kisfilmmel lettek gazdagabbak. A vacsora jóízű elfogyasztását követően, a házigazdák készültek még egy meglepetéssel. A pörkölt és a sültek utáni harmadik fogásként a közös csapatképpel díszített tortát szolgálták fel.


A falatozás közbeni beszélgetés során természetesen szóba kerültek a jövő évi tervek is. Osztopáni Mihály elmondta, hogy ezentúl a háttérből szeretné segíteni a csapatot és az edzői posztra Katona Andort kérte fel, aki örömmel áll az új kihívás elé. A nyári program szerint a lányok bő egy hónapnyi pihenőt kapnak, és augusztustól kezdik meg a felkészülést a következő bajnoki idényre. A keret tekintetében még nincsenek konkrétumok, de ha minden jól alakul, akkor a Kovács Klaudia, Ficsór Mónika, Pincze Gabriella, Molnár Judit, Szabó Boglárka, Vidács Krisztina, Bagdi Csilla, Rátkai Orsolya, Bezsenyi Anita, Krisztián Krisztina, Zsadányi Szilvia, Vadas Nikolett, Bezsenyi Zsuzsanna, Szabó Nóra, Suhajda Eszter összeállításban vágnának neki a Mókusok a szeptemberben kezdődő pontvadászatnak.
Búcsúzkodáskor Kasza Jani bá megemlítette, hogy amennyiben lehetőség lesz rá, a téli szünetben viszonozni szeretnék a Mókusok vendégszeretetét, így a közös élmény tovább folytatódik…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.