Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Elkészült a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ új szárnya

2010.03.30

Kép

Elkészült a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ új szárnya, melynek műszaki átadását kedden délelőtt tartották. Az ünnepélyes átadás a májusi Városalapítók Napján lesz. Az épületrészt ezt követően veheti birtokba a nagyközönség.

A nagyszabású beruházás megvalósulásával az eddigi három helyett most már egy, központi helyen működhet a kulturális intézmény. Ez nem csak kényelmi szempontból fontos, hanem gazdaságilag is megtakarítást jelent a városnak – mondta el  Vajda Julianna, az intézmény közelmúltban megválasztott vezetője. Úgy véli, a bővítéssel tovább gazdagodhat a város kulturális élete. Ezáltal ugyanis még több alulról jövő, önszerveződő csoportnak biztosíthatnak helyet, technikai és szakmai segítséget. A művelődési központ a volt Korona Szálló és borozó felújításával 13 teremmel és egy tágas ifjúsági közösségi térrel gyarapodott.

 

Kép

A több mint 55 millió forintos beruházást pályázati támogatásból valósította meg az önkormányzat. A városnak mintegy 5,5 millió forint önerőt kellett biztosítania – mondta el a műszaki átadáson Ficsór József polgármester. Hangsúlyozta: a képviselő-testület régi vágya valósult meg ezzel a bővítéssel.

Az átadáson részt vett a város országgyűlési képviselője Dr. Garai István Levente , fontosnak tartotta kiemelni, hogy városunk 2006 és 2009 közt igen sokat fejlődött a sikeres Európai Úniós pályázatok , ezen belül a Nemzeti Fejlesztési terv keretén belül.

 

(az 5-ös számú választókörzet, s városunk sikeres projektjei: 

www.kiskunfelegyhazaert.eoldal.hu/cikkek/hol-a-le_   )