Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Babavilág – egy magángyűjtemény gyöngyszemei

2011.06.17

BAON.HU Kiskunfélegyházára, dr. Garai István országgyűlési képviselőhöz került az a több száz baba, amelyet Bárány Tiborné évtizedeken keresztül gyűjtögetett. A honatya jótékony, mobilkiállítást szeretne megvalósítani.

– Azért bíztam a babagyűjteményt Garai doktorra, mert azt szeretném, ha még többen láthatnák a babákat, és ezzel még több embernek okoznának örömet – mondta el a kiskunmajsai Bárány Tiborné Vica néni, aki évtizedekig volt rabja a babagyűjtésnek.

A világ számos pontjáról kapott babákat, de még a kukások is hoztak neki egy-egy darabot. Mint mondta, minden egyes baba egyedi és megismételhetetlen, mindnek külön története van. – Kiskunmajsán azonban nem sikerült gyűjteményemnek helyet találni, az otthonomban viszont már nem tudtam tovább foglalkozni ezzel, hiszen nap, mint nap jöttek látogatók, amire nem voltam felkészülve. Garai Istvánt régóta jól ismerem, ezért tudom, hogy jó helyre került a babagyűjtemény.

153890_babagyujt.jpg– Azzal a céllal vásároltam meg a több mint ötszáz babából álló gyűjteményt, hogy kapcsolatrendszeremet latba vetve, a korábbiakhoz hasonlóan jótékony célokra hasznosítsam – mondta dr. Garai István. Az országgyűlési képviselőtől azt is megtudtuk, hosszú távú terve, hogy egy kamionban vándor kiállítást alakít ki a babákból és kellékeikből, amelyet így az ország minden pontján megnézhetnek majd. – Elsősorban azoknak a gyereknek szeretném bemutatni, akik halmozottan hátrányos helyzetűek, vagy kárt szenvedett vidéken élnek, és gyakorlatilag semmit sem látnak a világból – hangsúlyozta a honatya.

A babák legszebb darabjait ma a Múzeumok éjszakáján nézhetik meg az érdeklődők Félegyházán, a Kiskun Múzeumban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.