Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Akár 30-40 százalékkal is drágulhatnak a gyógyszerek?

2011.02.21

Kép Matolcsy György és Orbán Viktor nyilatkozatai alapján a kormány az egészségügyi ellátásokon is  pórolni akar. Abból az egészségügyből, ami önök szerint is alulfinanszírozott volt - interpellálta a nemzeti erőforrás minisztert "A közgyógyellátás is veszélyben van?" címmel hétfőn a Parlamentben Garai István.

 

Az MSZP egészségpolitikusa gyakorló orvosként sem érti, mit akar bevezetni a kormány, ugyanis azt a szocialisták már elérték, hogy az orvosok mindig a leghatékonyabb, ugyanakkor lehetőleg olcsóbb gyógyszert írják fel.

 

 Garai attól tart, hogy a közgyógyellátás csökkentésével a betegeknek többet kell majd fizetniük a gyógyszerért. "Milyen arányban csökken a gyógyszerkassza, a reformok milyen változásokat okoznak majd a közgyógyellátásban?" - tette fel a kérdést, érdemi választ azonban a kormány képviselője nem tudott, vagy nem akart adni.

 

 Holott lett volna miről beszélni, hiszen a hírek szerint, a kormány 100 milliárddal készül megnyirbálni az állami gyógyszerkasszát. Ha ezt megtenné, akár 30-40 százalékkal, sőt bizonyos betegségtípusoknál ennél meredekebben is drágulhatnak az államilag támogatott gyógykészítmények - mondta Garai István.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.