Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A szociális-rászorultsági alapú rezsicsökkentés híve az MSZP

Félegyházi Közlöny | A 65 év felettiek utazási kedvezményének esetleges korlátozása, a rezsicsökkentés további lehetőségei volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet ma (május 8-án) tartott dr. Garai István, az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke a Gorkij utcai székházban. Az országgyűlési képviselő az általa vitatottnak ítélt intézkedéseket taglalta.


Elmondta, egy tervezet szerint megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazási lehetősége. A 65 év felettiek ugyan ingyen utazhatnak továbbra is, de pótjegyet kellene váltaniuk az InterCity, hibrid, gyors, vagy sebes járatokon. Dr. Garai István nehezményezte a nyugdíjas korosztály utazási kedvezményének megvonását, illetve korlátozását. Véleménye szerint ez sem gazdaságilag, sem pedig egészségügyileg nem lenne jó döntés.


A rezsicsökkentés kapcsán elmondta, hogy az MSZP támogatja a kormány döntését. A politikus más alternatívákat is felsorolt az energiafogyasztás mérséklésére, amelyek még munkahelyteremtő hatásúak is lehetnek. A házak, ablakok szigetelése, a fűtés-korszerűsítés és a megújuló energiaforrások hasznosítása önmagában is a költségek csökkentését szolgálhatja. Az MSZP a szociális-rászorultsági alapú rezsicsökkentés híve.


Garai István a továbbiakban bírálta a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítását, a városi kórház aktív ágyainak elvételét, továbbá az oktatási intézmények államosítását. Felsorolta azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amelyek az MSZP-kormány idején valósultak meg városunkban, körzetünkben.