Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2011-es költségvetés: elfogadva

2011.02.10

Nem sokat vitatkoztak a kiskunfélegyházi képviselőtestület tagjai a 2011-es költségvetési rendeletről, amit végül 12 igen szavazattal, 2 tartózkodással fogadtak el. Az MSZP-s Dr. Garai István az ülésen azt javasolta, hogy a Trió TV és a Sirius Rádió mégis kapjon 2-2 millió forintot, ezt azonban elutasították, Ernyes László polgárőrséget támogató 100 ezer forintos javaslatát azonban elfogadták.

A képviselőtestület február 9-i ülésén a költségvetési rendelet volt a legfontosabb téma, azonban nemcsak erről volt szó az ülésen. Ván Jenő (Civil Mozgalom) napirend előtti felszólalásában az Abonyi-ügyről beszélt, a képviselő szerint a botrányba keveredett igazgatónak le kell mondani, az esetet pedig nemcsak Kiskunmajsán, hanem Kiskunfélegyházán is ki kell vizsgálni. Kapus Krisztián polgármester válaszában elmondta: eddig nem érkezett panasz Abonyi Henrik munkájára.

A költségvetési rendelettel kapcsolatban Kiskunfélegyháza polgármestere kiemelte: az elmúlt évben elfogadott intézkedési terv meghatározza az önkormányzat lehetőségeit 2011-ben. Kollár László (Jobbik) úgy fogalmazott: a hitelből való gazdálkodást elvileg nem támogatják, de a város helyzete most ezt indokolja. Az MSZP-s Dr. Garai István a szavazás előtt azt javasolta, hogy különítsenek el 2-2 millió forintot a Trió TV és a Sirius Rádió támogatására, ezt azonban elutasították a képviselők. Ernyes László (MSZP) a polgárőrség munkájához kért „jelképes” 100 ezer forintot, amit végül megszavaztak. Döntöttek arról is, hogy a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Mazsorett Együttes 1-1 millió forintot kap az önkormányzattól.

A város költségvetési rendeletét 12 igen szavazattal és 2 tartózkodással fogadta el a képviselőtestület. A pénzügyi helyzet a kötvénykibocsátásnak köszönhetően stabilizálódik, az erről szóló szerződést szerdán írta alá Kiskunfélegyháza polgármestere. Kapus Krisztián reményét fejezte ki, hogy "a mostani lehetőségek és megszorítások hozzásegítik városunkat ahhoz, hogy az eddig felhalmozott adósságspirálból sikerüljön kivezetni Félegyházát, és az elkövetkező években emelkedő gazdasági, fejlődő pályára állítsuk városunkat".

Kiskunfélegyháza anyagi lehetőségeivel, és a költségvetés részleteivel később bővebben is foglalkozunk.

Forrás: Kis-kunság.hu