Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

"Testületi ülés az én szemszögemből..."

2014.09.29

kepviseloibeszamolo_cikk_01a.jpgTestületi ülés az én szemszögemből:

A négy éves önkormányzati ciklus utolsó rendes testületi ülésén vagyunk túl. Egy olyan időszak zárult le ezzel, mely soha nem látott megosztottságot hozott a helyi közéletbe, a testület egyes tagjai közé feloldhatatlan falakat emelt, morális szempontból, pedig minden képzeletet alulmúló szintre süllyedt a politikai közbeszéd.
Mindezek ellenére a képviselőként itt töltött másfél évemre úgy gondolok, mint egy olyan kitüntető időszakra, mely alatt a félegyháziak érdekeiért szólhattam, részese lehettem döntéseknek, mellyel hozzájárultam a város szekerének előmozdításához.

Az ülésen döntést hoztunk a Platán utcai társasház elhíresült gyűjtőkéményének felújításának támogatásáról, a hajléktalanszálló, az idősek otthona és az izraelita temető állagmegóvó beruházásairól és végre Móra Istvánnak is méltó emléket állítunk.

Elfogadtuk az óvodák éves munkatervét és némi vita után a költségvetés módosításának előterjesztését. Őszintén szólva az előkészítő bizottsági ülésen tamáskodtam ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban, mivel több millió forintot csoportosított át a hivatal propaganda célokra. És mint tudjuk, elég zűrös dolgok történnek mostanság a helyi média háza táján...

Nem meglepő módon kiderült, hogy működésképtelen a kiszervezett intézményi mosodai szolgáltatás, így most új megoldás után nézünk. A hónapokkal ez előtt meghozott téves döntés nem csak rengeteg ügyfélpanaszt, de ami fájóbb több félegyházi munkahelyének megszűnését is jelentette.

...és egy rendkívüli testületi ülés az én szemszögemből:
Ízelítőt kaptunk ismét a közlönnyel kapcsolatos kérdések felvetésénél a városvezetés mérhetetlen arroganciájából és cinizmusából, ami végigkísérte politikájukat, és aminek októberben lejár az ideje.

Horváth Tamás
Önkormányzati képviselő - Polgármesterjelölt