Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Hát én immár kit válasszak...”

2014.10.04

 

ht01.jpgIsmét eljött a választások ideje, s az utóbbi időben sokan teszik fel a kérdést;- kit válasszak?

A válasz egyszerű is lehetne:
-olyat, akiben bízol,
-akinek látod, tapasztalod a munkáját, tenni akarását.

Csakhogy a kampány indultával világossá vált, mégsem olyan egyszerű a válasz! A legfontosabb kihangsúlyozni, hogy NEM pártra szavazunk, polgármestert és képviselőket választunk!

Persze jól tudom, minden indulót támogat, jelöl valaki, DE! Nem ezt kell most nézni, hanem magát az EMBERT!

Ne legyünk rasszisták, ne a háta színét nézzük, most nem az a fontos! Ismerjük meg az illetőt, tegyünk fel kérdéseket, mondjuk el a környezetünk problémáit, és figyeljük a választ, a reagálását! A nagymamám mindig azt mondta:-a majddal tele a padlás, abból nincs, van és nincs lesz! -igaza volt.

Tudom, sokan félnek a megtorlástól, bosszútól, ami felháborító, de sajnos valós tény.  Én mégis arra biztatok minden félegyházi szavazót, merjünk bátrak lenni!!! A szavazó fülkében, a döntés joga, lehetősége a mi kezünkben van! Nem a név melletti logót kell keresni, hanem a név mögötti EMBERT, akiben bízunk, akivel együtt tudunk tenni a városért, önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért. Most elsősorban az utóbbiakért kell jól döntenünk. Az Ő jövőjük a tét! S vajon melyik szülő akar a gyermekeinek, unokáinak rosszat? Bízom benne, hogy egyik sem!

Képviselőt választunk,
-aki képben van a körzete helyzetével,
-akivel képesek vagyunk kommunikálni, elmondani a környezetünk gondjait,
-akivel együtt tudunk hatékonyan tevékenykedni,
-akit képesnek tartunk a feladat ellátására,
-aki képvisel bennünket, lakókat a megfelelő fórumokon.

Egy mindenkiért, mindenki egyért, csak így működhet az együtt a városért, a város lakóiért.

Szakítsunk a beidegződött szokásainkkal, válasszuk ki a legjobbnak ítélt polgármestert, aki egy színes palettájú képviselő testülettel is hatékonyan, eredményesen tud majd tevékenykedni!

Mindenkinek szeretettel ajánlom az alábbi idézet gondolatait:

"Amikor elkezdjük felnőttként kezelni a másik embert, ez olyan élmény, mintha egy új nyelven kezdenénk el egymással beszélgetni, ami sokkal gazdagabb, sokkal kifejezőbb és sokkal több örömet szerez mindenkinek. Mondatainkból eltűnnek a hibáztatások, az alá-fölérendeltségre utaló szófordulatok, a neheztelések, a korholások. Mondanivalónk megtelik kedvességgel és pozitív fogalmakkal." ( B.Cs. )
 
Kedves Olvasóm!

Igyekeztem választ adni sok-sok ismerősnek, akik feltették a kérdést; Kit válasszak?
Mondhatják, álom, álom édes álom, De, ha mindenki odateszi a valóság kis szeletét, egy megfelelően elhelyezett X-t, az álomból valóság lehet, a legfiatalabbtól a legidősebb lakóig minden félegyházi számára.
Merjünk bátrak lenni, éljünk a jogainkkal, a döntés lehetősége most adott! Aki nem vesz részt, az is egyfajta hozzáállás, de nem jogosít semmire!

Nekem fontos a gyermekeim, unokáim élhető léte, jövője, igyekszem kiválasztani a megfelelő embereket és elmegyek szavazni.
 
1986. óta a Petőfi-lakótelep lakója