Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Gratulálunk Jászszentlászló új polgármesterének

2013.04.08

A Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége gratulál Jászszentlászló új polgármesterének, Nagy Andrásnak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

In memoriam Ernyes László (1940-2013)

2013.03.21

In memoriam Ernyes László (1940-2013)

Olyan kevesen vannak már köztünk, akik az elmúlt évtizedek gyökeres változásait tevékenyen élték át. Egy ilyen embert veszítettünk el Ernyes László személyében.

1956 Kiskunfélegyházán is átsöpört, és ezen forradalmi napok tevékeny szereplője az ifjú Ernyes László volt. A forradalom mindössze két hétig tartott, hamar kiderült, hogy a világ szimpátiája kevés a tankok ellen. A leszámolás után a tevékeny résztvevőkre –köztük Ernyes Lászlóra is- kirekesztés, elszigetelés várt.

Ez a politikai helyzet életében 1989 után újra megismétlődött, hiszen a hivatás és a közélet csak évek múltán fogadta vissza soraiba.

„Nem akarok állni, ha futnak a percek,
nem akarok állni, ha fordul a Föld!”

Bródy János dalsorai Őrá igazán érvényesek. Nem állt meg, visszament az emberek közé, és amikor elindult az önkormányzati választásokon, újra érezhette az emberek bizalmát, megbecsülését.

Egyénisége, vibrálása, tisztességes bátorsága garantálta, hogy Ő nem egy a sok közül, Ő Ernyes László!

Megoldáskereső ember volt, aki a város sorsát helyezte előtérbe, véleménye, egyénisége minkét oldalon elfogadásra talált. Ő az utca képviselője volt, napjait a választók között élte, mindig elérhető, tettre kész volt, volt mondanivalója, helyismerete. Ezekben a súlyos gondokkal terhelt években sajnos az események, történések lassan felőrölték testi, lelki energiáját.

Pár nap telt el, és már hiányzik, az emlékek összekötnek minket, akit nem felejtenek el, az köztünk él.
Nem felejtünk Laci, köztünk maradsz!

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata
MSZP Kiskunfélegyháza Városi Szervezete és önkormányzati frakciója


Ernyes László képviselő urat Kiskunfélegyháza városa saját halottjának tekinti.

Temetésére 2013. március 27-én 11-kor kerül sor a Felsőtemetőben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Societas - Szerveződj!

2013.03.17

Bihal Dávid, a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom választmányi elnöke az MTV Lényeg c. műsorában.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Éljen a Köztársaság!

2013.03.15

165 év után ismét a szabad, független és demokratikus Magyarországért!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Együtt egymásért, az emberekért, a demokráciáért, Magyarországért!

2013.03.14

Március 9-én reggel két busznyi MSZP tag és szimpatizáns, valamint az MSZP jövőképe iránt érdeklődő embertársunk – köztük jó néhány fiatal is – indult közösen Kiskunfélegyházáról és a környező településekről Budapestre a Budapest Sportarénába a Magyar Szocialista Párt Országos rendezvényére.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Búcsúzunk Ernyes Lászlótól

2013.03.14

Megrendülten tudatjuk, hogy Ernyes László önkormányzati képviselő az MSZP Városi Szervezetének elnökhelyettese 73 éves korában 2013. március 14-én reggel rövid betegség után elhunyt.

 

Halála pótolhatatlan veszteség mindannyiunknak, személyében egy elismert, a közösségért fáradhatatlanul dolgozó, köztiszteletben álló embert veszítettünk el.

 

Temetéséről később történik intézkedés.

 

MSZP Kiskunfélegyháza Városi Szervezete

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Nemzeti érdekérvényesítés az EU-ban

2013.03.03

Tabajdi Csaba EP képviselő tartott előadást „A valódi nemzeti érdekérvényesítés az EU-ban” címmel március 1-jén az MSZP félegyházi székházába. Ezt megelőzően a szocialista politikus a magyar társadalmat leginkább érintő kérdésekről, a munka hiányáról, a megélhetési nehézségekről, a növekvő szegénységről beszélt a sajtó munkatársainak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

A költségvetést értékelte az MSZP

2013.02.15

A város 2013. évi költségvetése, a februári éhségmenet és a láncszavazással kapcsolatos feljelentés volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amit ma (február 15-én) tartott Dr. Garai István Levente országgyűlési képviselő és Ernyes László önkormányzati képviselő az MSZP helyi székházában.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az MSZP javaslata a Duna-Tisza köze fejlesztési programjára - VITAÍRAT!

2013.02.13

mszplogograd_elo_2.jpgJelen program célja, hogy bemutassa a Duna-Tisza köze legfontosabb, aktuális problémáit, és konkrét intézkedéseket fogalmazzon meg azok megoldására. Tekintettel Magyarország 2014-re előrejelezhető költségvetésének korlátaira, a hazai fejlesztési források szűkösségére, a program európai uniós fejlesztési források segítségével megvalósítható intézkedéseket tartalmaz. A 27 javaslatból 13 országosan is végrehajtható. A program továbbá olyan kormányzati lépésekre is irányul, melyek egyrészt megteremtik az intézkedések jogszabályi és szakpolitikai környezetét, másrészt növelik azok végrehajtásának hatékonyságát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Megtette a feljelentést az MSZP helyi szervezete

2013.02.08

36186.jpgFebruár 5-én megtette a feljelentést az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke, dr. Garai István Levente és dr. Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője a januárban napvilágot látott hangfelvételek kapcsán. A sajtó számára eljuttatott hivatalos levélből kiderül, hogy a feljelentést ismeretlen tettes ellen választási csalás gyanúja miatt tették a felek. „Meglátásunk szerint megalapozza a választási csalás gyanúját, mivel itt az önkormányzati választás eredményét szervezetten, több ember bevonásával és egymás közötti feladatmegosztással, több száz ember szavazatának manipulálásával befolyásolták.” – áll a levélben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0