Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Immár másodszorra: Utcák és Terek Labdarúgó Bajnokság Kiskunfélegyházán

2014.04.23

focikupakiskep.jpgHorváth Tamás, önkormányzati képviselő immár második alkalommal rendezi meg az Utcák és Terek Labdarúgó Bajnokságot a félegyházi amatőr csapatok számára 2014. május 24-én a a Honvéd Sporttelepen, a Bulls pályán. A lehetőség adva van, nevezz Te is május 15-ig!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Aggódjunk a Kunsági Édenért?

2014.04.22

etolaj.jpgA cseh pénzügyminiszter tulajdonolta Agrofert Holding megveszi a magyar NT Kft.-t, a tranzakciót még a magyar versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia. Vajon kezdhetünk aggódni a Kunsági Édenért és dolgozóiért?

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Egyre kevesebb csokoládé és sonka fogy Húsvétkor

2014.04.21

husvetnyuszi.jpgA húsvéti időszakban vásárolt édességek mennyisége évről-évre csökken, de kevesebb fogy a sonkából is - derül ki a GfK piackutató intézet adataiból.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Boldog Húsvétot Mindenkinek!

2014.04.20

tavasz.jpgHúsvét a tavasz, a természet ébredése, a feltámadás ünnepe. Ilyenkor minden az újrakezdésről, az új lehetőségekről és új tervekről szól. Városunk számára is eljött az újrakezdés ideje, nekünk, Félegyháziaknak is új terveket kell kovácsolnunk városunk jövőjére nézve!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Közösségi munkával szépül a Kossuthváros

2014.04.19

p1110763.jpgKiskunfélegyháza - városunk - sajnos még mindig számos, többé-kevésbé elhanyagolt közterülettel rendelkezik. Ezek - különösen ilyenkor, tavasszal - nemcsak a településképet csúfítják el, de sok veszélyt is rejtenek magukban, a parlagfű élőhelyektől kezdve a balesetveszélyes, sűrűn benőtt, eldobált hulladékkal teli erdőrészekig. Utóbbiak közül való a Kossuthvárosban, a futballpálya környékén található terület is, amelyet lassan 15 éve nem tisztítottak meg, holott azelőtt évente sor került erre. A kezdeményezést újraindító Horváth Tamás édesapja nyomdokaiba lépett, amikor egy évvel ezelőtt megkezdte ennek újbóli rendbetételét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Fényképek: Tavaszi parkszépítés a Kossuthvárosban | Hozzászólások: 0

Összefogás egy tisztább Kossuthvárosért

2014.04.17

kossuth-fb.pngA tavasz beköszöntével itt az ideje a  ház körüli munkáknak, kertészkedésnek.  Fontosnak tartom azonban, hogy szűkebb környezetünkből kilépve tegyünk azért is, hogy a városrész, ahol élünk szintén gondozottabbá,  élhetőbbé váljon! Ahogyan az elmúlt évben most újra egy közös programra hívom Önt, mely alkalommal az óvodánk mögötti ligetes terület lomtalanítására, rendbetételére kerül sor. Bízom benne, hogy számíthatok Önre és egy kellemes és hasznos délelőttöt tölthetünk együtt ez alkalommal.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás

2014.04.11

2870.jpgTalán még soha nem voltak jelen ennyien megnyitón a Félegyházi Művelődési Központban, mint pénteken, április 11-én (a Költészet Napján) amikor végre hozzánk is elérkezett Albert Flórián országos népszerűségű emlékkiállítása.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Fényképek: Megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás | Hozzászólások: 0

Albert Flórián emlékkiállítás Kiskunfélegyházán

2014.03.12

2882.jpgAlbert Flórián az egyetlen magyar aranylabdás válogatott labdarúgó személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból emlékkiállítás nyílik április 11-én pénteken, 16.30-kor Kiskunfélegyházán, a Művelődési Központban, melyre szeretettel várunk minden félegyházi focistát, szurkólót és sportbarátot!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Családbarát kedvezmény a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek

2014.02.11

1479150_374093782737248_1301374561_n.jpgFélegyházi Közlöny | Horváth Tamás önkormányzati képviselő még tavaly nyújtotta be javaslatát az úgynevezett családbarát kedvezmény bevezetésére, amit decemberben – a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló önkormányzati rendeletbe beépítve – el is fogadott a félegyházi képviselő-testület. A döntés értelmében a jövőben fél áron látogathatják a gyermeküket egyedül nevelő szülők és gyermekeik a Kiskun Múzeumot, a Petőfi Sándor Emlékházat, a Móra Ferenc Emlékházat és a Kiskunfélegyházi Városi Strandot és Uszodát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Javaslatok Kiskunfélegyháza város 2014. évi költségvetésének megalkotásához

2014.01.17

_mg_9384.jpgA költségvetés  összeállításához kapcsolódó javaslataim által  a várost, a hivatalt mint a polgárairól, civilszervezeteiről gondoskodni tudó  és akaró szervezetként kezelem. Prioritást élvez minden olyan kezdeményezés, mely az itt lakó és dolgozó emberek életkörülményeinek javításához járul hozzá függetlenül attól, hogy kiadási, vagy bevételi tételről légyen is szó.

Az elmúlt 4 év kormányzati politikájának köszönhetően hazánkban az önkormányzatiság, mint intézmény csaknem felszámolódott, úgy, mint Félegyházán, az ország összes településén az önrendelkezés szinte teljes egészében megszűnt. Az oktatási, egészségügyi intézményeink állami fenntartás alá helyezésével, illetve felszámolásával a közigazgatási feladataink csorbításával nem csupán az elvek sérültek, hanem pénzügyi szempontból is drasztikus mértékben romlottak a város financiális lehetőségei. Összehasonlítva az átadott feladatok számát és az átengedett helyi adók mértékét, aránytalanul növekedett a város teherviselése.  Átmeneti könnyebbséget ugyan hoz az adósságátvállalás a település gazdálkodásában, de hosszú távon a drasztikus adóelvonás és elégtelen feladat finanszírozás szigorú monetáris politikát kíván a város vezetésétől.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0