Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Újra terítéken a kórház ügye

2011.06.27

 

Az aktív betegellátás visszaállítást kezdeményezi a Félegyházi Civil Kontroll. Kérik továbbá, hogy induljon átfogó, nyilvános vizsgálat az aktív betegellátás megszüntetésének körülményeiről, az ezzel kapcsolatos döntések hátteréről, valamint a jelenlegi helyzet kialakulásnak személyi felelősségéről. A szervezet – állítása szerint – mint 4000 polgár nevében kéri, hogy a képviselő-testület tűzze napirendjére, és nyilvános ülésen tárgyalja az ügyet. A Félegyházi Civil Kontroll kezdeményezését dr. Garai István tolmácsolta a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Forrás: felegyhazikozlony.hu

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Kivizsgálást akarnak az aláírók a kórház ügyében

2011.06.27

A csütörtöki testületi ülésen napirend előtti felszólalásában a Félegyházi Civil Kontroll kezdeményezésével kapcsolatban dr. Garai István elmondta, hogy csaknem 4 ezren írták alá az aktív betegellátás visszaállítását sürgető dokumentumot.

Az aláírók felszólítják Kiskunfélegyháza képviselőtestületét az aktív betegellátás rendszerének helyreállítására, és vizsgálatot várnak a megszüntetés körülményeiről, hátteréről, és a személyi felelősségről. Kérik továbbá azt is, hogy a testület nyilvános ülésen tárgyalja a kórház, és az aktív betegellátás helyzetét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Különleges babák a Kiskun Múzeumban

2011.06.22

Babakülönlegességekből nyílt kiállítás szombat délután a Kiskun Múzeumban. A berendezett tárlókban Bárány Tiborné évtizedes gyűjtésének darabjait tekinthetik meg az érdeklődők. A több száz babából álló teljes gyűjteményből a tervek szerint jótékonysági kiállítás nyílik.

Sok érdeklődőt vonzott a hétvégén megnyílt babakiállítás a Kiskun Múzeumban. Bárány Tiborné, majsai gyűjtő az elmúlt évtizedekben több száz babakülönlegességre tett szert. Akadnak közöttük japán, esküvői és egyedi készítésű alkotások is. A teljes gyűjtemény gondozását nemrég Garai István Bárány Tiborné ismerőse vette át. Elmondása szerint céljai közé tartozik, hogy minél szélesebb körben megismertesse a sok esetben kuriózumnak számító babákat.

A gyűjtemény darabjainak egy részét korábban már többször láthatták a félegyházi és majsai lakosok. Jelenleg tizennyolc-húsz babát csodálhatnak meg az érdeklődők.

Garai István hozzátette, minden egyes baba külön történettel bír. A tervek szerint ezért egy állandó kiállítást is megvalósítanának. A babakiállítást, amely mellett különleges postai dokumentumokat és bélyegeket is láthat a publikum, július közepéig tekinthetik meg a kíváncsiskodók.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Félegyházi Közlöny: Örömfoci-délután a barátság jegyében

2011.06.20

 

tom_7190-300x199.jpg

Félegyházi Közlöny A sikeres 2010/2011-es futsal, illetve keresztfélpályás bajnoki idény zárásaként, június 17-én gálamérkőzésen léptek pályára a Mókusok.Ellenfelük a Futsal-Hungary média válogatottja volt, akikkel az utóbbi időben igen jó kapcsolatot alakított ki a félegyházi együttes, és lassan hagyománnyá válik, hogy a bajnokság téli, illetve nyári holtidejében egy-egy barátságos mérkőzésre összejön a két csapat. Az első ilyen találkozó tavaly július elején volt Kiskunfélegyházán, ahová a Kasza János vezette médiások, a több mint száz válogatottsággal büszkélkedő Madarász „Madi” Jánossal kiegészülve érkeztek, nagy meglepetést és természetesen örömet okozva a Mókus-hölgyeknek.

 

A Mókusoktól Kovács Klaudia, Ficsór Mónika, Bagdi Csilla, Krisztián Krisztina, Szabó Nóra, Bezsenyi Anita, Hajagos-Tóth Judit, Suhajda Eszter, Vidács Krisztina, Csontos Piroska és Deák Ivett sorakozott fel, majd az esemény kedvéért „Mókus-bőrbe” bújt Nagy Ferenc – aki a leányok első edzője volt, a sportorvosi teendőket ellátó Dr. Garai István Levente, illetve a csapat újonnan kinevezett trénere, Katona Andor foglalta el helyét játékostársai mellett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Közlemény

2011.06.19

torok_zsolt_mszp2_15.jpgAz MSZP elnöksége megválasztása óta elkötelezte magát a nyitott, demokratikus baloldali néppárti státusz mellett és ennek szellemében végzi munkáját.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Politikai nyilatkozat

2011.06.18

article_default.gif

A Kormány antidemokratikus, nemzet- és társadalomellenes politikája lerombolja elért eredményeinket, kilátástalanságba és bizonytalanságba kergeti a magyar embereket, és veszélybe sodorja Magyarország jövőjét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

MTV: MSZP Kongresszus

2011.06.18

Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Babavilág – egy magángyűjtemény gyöngyszemei

2011.06.17

153890_babagyujt.jpg

BAON.HU Kiskunfélegyházára, dr. Garai István országgyűlési képviselőhöz került az a több száz baba, amelyet Bárány Tiborné évtizedeken keresztül gyűjtögetett. A honatya jótékony, mobilkiállítást szeretne megvalósítani.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az egészségügyi salátatörvény alapvető kérdésekre nem ad választ

2011.06.09

garai_istvan_levente_mszp2_0.jpgGarai István szocialista képviselő szerint az egészségügyi salátatörvény nem ad választ az alapvető kérdésekre, viszont számos kedvezőtlen tendencia kiolvasható belőle.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Minden másként van

2011.06.05

Mesterházy Attila írása a hét legfontosabb politikai eseményeiről.

mesterhazy_attila_mszp_cikkbelso_060_4.jpg

Bacsó Péter feledhetetlen - és ismét egyre aktuálisabb - filmjében, A tanúban Bástya elvtárs oktatja az alattvalókat a szerénység fontosságára: "Szerénység, Virág, szerénység. Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység".

Miről jutott ez eszembe? Erről: "Szerénység, szolgálat, visszafogottság és gyémántkeménységű eltökéltség." Orbán Viktor Bástya elvtárshoz hasonló "szerénységgel" értékelte saját kormányzását, s nem mulasztotta el ismét megrémíteni a választókat azzal, hogy még keményebb második évet helyezett kilátásba.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0