Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Garai Istvánnal elégedettek leginkább a félegyháziak

2011.09.01

Lezárult az augusztus 1-je óta tartó szavazás a Trió Televízió honlapján, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogy Ön melyik kiskunfélegyházi önkormányzati képviselővel elégedett leginkább? A hangsúlyozottan nem reprezentatív voksolás eredményei alapján 28 százaléknyian Garai Istvánnal elégedettek a leginkább, ez a leadott 686-ból 192 szavazatot jelent.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

ERDEI FEHÉR ASZTAL TALÁLKOZÓ

2011.08.26

l24477047.jpg

Az MSZP Kecskemét Városi Szervezete Nő és Nyugdíjas Tagozata 2011. augusztus 26-án az előző évekhez hasonlóan egész napos találkozót szervezet.

A hetényegyázi Nyíri erdő vadászház és festői környezete adott otthont a találkozónak.

A találkozót felkereste Mesterházy Attila az MSZP elnöke,  Helyi vezetők Dr. Garai István az MSZP Bács –Kiskun megyei elnöke, Dr. Balogh László megyei választmány elnöke és Király József Kecskeméti MSZP elnök.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Megalakult a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Non-profit Kft.

2011.08.25

"...egy évtizede húzódó problémát oldhat meg az utánpótlás nevelés..." - Ernyes László a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola Non-profit Kft. felügyelő bizottság tagja lett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

MSZP: 11 ezer forinttal csökkent az egészségügyiek bére az Orbán kormány alatt

2011.08.23

garai_istvan_levente_mszp4.jpgAzonnali bérrendezést sürget az egészségügyben Garai István szocialista országgyűlési képviselő pártja nevében. A KSH adatai szerint egyetlen év alatt 11 ezer forinttal csökkent az egészségügyben dolgozók bére.

"A siker tehát továbbra is borítékolható. De mi lesz a betegekkel?" – kérdi az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága szocialista tagja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében, amelybeni pártja nevében arra szólítja fel a legnagyobb kormánypártot, hogy "haladéktalanul rendezze az egészségügyben dolgozók bérezését."

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Kenyérszentelőt tartottak Haleszban

2011.08.21

g4.jpgA hagyományokhoz hűen idén is kenyérszentelőt tartottak ma (augusztus 19-én) a haleszi haranglábnál. Ünnepi beszédet mondott Kapus Krisztián polgármester, az Újkenyeret Hajagos Gyula, a Szent István templom plébánosa áldotta meg, dr. Garai István, Kapus Krisztián országgyűlési képviselők, és Ván Jenő, a körzet önkormányzati képviselője szelte fel . Közreműködött a Kiskunfélegyházi Vöröskeresztes Énekkar.

Forrás: Félegyházi Közlöny

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Fényképek: Kenyérszentelőt tartottak Haleszban | Hozzászólások: 0

Megszentelt kenyér - Augusztus 20.

2011.08.20

 

 

megszentelt-kenyer.jpg

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Fényképek: Kenyérszentelőt tartottak Haleszban | Hozzászólások: 0

Csökkenni fog az egészségügyi dolgozók keresete

2011.08.14

Az MSZP szerint ha a parlament elfogadja az új munka törvénykönyvét, előreláthatóan csökkenni fog az egészségügyi dolgozók keresete, így még több orvos és szakdolgozó vándorolhat el.

Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Fidesz ezzel az egészségügyi ellátást veszélyezteti, amely "így is riasztó állapotban van az Orbán-kormány egyéves tehetetlensége, dilettáns gazdaság- és egészségpolitikája miatt". Az MSZP-s képviselő kifejtette: a kormány tervei szerint csökkentik az éjszakai pótlékot, a délutáni műszakpótlék elvétele 5-7 százalék veszteséget okoz, míg a munkavállalók további 6 százalékot buknak el azzal, hogy a túlórapótlékot nem lesz kötelező kifizetni.

Egy bruttó 100 ezer forintos fizetésű egészségügyi dolgozó a műszakpótlékokkal együtt ma bruttó 150-160 ezer forintot keres, a tervezett változások életbelépése után viszont csak bruttó 115 ezer forintot fog - tette hozzá. Az alacsony fizetésből élő egészségügyi dolgozók ekkora veszteséget nem lesznek képesek elviselni, és elhagyják pályájukat - írta közleményében Garai István Levente, megjegyezve: a kórházak kiürülnek, "ugyanakkor a fenti agyrém kormányzati kitalálói a maguk által szervezett VIP-kórházban kezeltethetik magukat".

Forrás: MTI

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Végleg tönkre tenné az egészségügyet a Fidesz

2011.08.13

Az új Munka törvénykönyve miatt előre láthatóan csökkenni fog az egészségügyi dolgozók keresete, aminek következtében az orvosok és szakdolgozók elvándorlása tovább fokozódhat az ágazatból. A Fidesz ezzel az egészségügyi ellátást veszélyezteti, ami már így is riasztó állapotban van az Orbán-kormány egy éves tehetetlensége, dilettáns gazdaság- és egészségpolitikája miatt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Új helyre költözött az Idősek Nappali Klubja

2011.08.09

Ünnepélyes keretek között adták át augusztus 8-án a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Idősek Nappali Klubját, amely a volt hajléktalan szálló épületében, a Tóth Kálmán utca 10/a szám alatt kapott helyet. dr. Garai István és Horváth Gábor önkormányzati képviselők és Kiskunfélegyháza polgármestere facsemetét ültettek az épület avatása alkalmával.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Válasz nélküli kérdések

2011.08.09

Dr. Kövér László                                       Írásbeli választ igénylő kérdés

az országgyűlés elnöke részére

Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 91. §-a lapján bejelentem, hogy írásbeli választ igénylő kérdést kívánok benyújtani Dr. Réthelyi Miklós Miniszter Úrhoz:

 Kérdésem a következő: Hogyan alakult a magyarországi összes egészségügyi fekvőbeteg ellátó intézmény adósságállománya 2005. január 01. és 2010. december 31-e között, az E. Alapból történt kifizetések összege „intézményre összesen”, valamint a „Fenntartói (tulajdonosi juttatások (e Ft)”?

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0