Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Garai Istvánt választanák polgármesternek

2011.10.03

Lezárult a Trió Tv honlapján szeptember elseje óta tartó második szavazás. Ez alkalommal arra voltunk kíváncsiak, hogy Ön kit választana Kiskunfélegyházán polgármesternek, ha most lennének az önkormányzati választások? A nem reprezentatív szavazás végeredménye szerint a 838 voksoló 49 százaléka választaná most dr. Garai István Leventét Kiskunfélegyháza polgármesterének.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Ne feledd! Szombat 14:00, Kossuth tér!

2011.09.29

 

Kedves Barátunk!

NE FELEDD! OKTÓBER 1-ÉN, MOST SZOMBATON 14:00-TÓL A BUDAPESTI KOSSUTH TÉREN EGYÜTT MOZDUL AZ ORSZÁG DEMOKRATIKUS FELE!

EGYÜTT A JOGAINKÉRT! EGYÜTT AZ ORSZÁGÉRT! TÜNTETÉS A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKÉRT!

Segítsük ezt a közel hetven szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet, közösséget!
Legyünk ott a demonstráción szombaton, mutassuk meg a kormánynak, hogy lehet, hogy a Parlamentben többségük van, a társadalomban azonban nincs!

Szombaton 14.00-tól a Kossuth téren Rád is számítunk!


Ott találkozunk!

MSZP

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Tisztújítás a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél

2011.09.26

Törvényi kötelezettségének eleget téve, szeptember 23-án Kiskunmajsán, tisztújító közgyűlést tartott a Kiskunok Vidékéért Egyesület. A szakmai beszámoló után megtörtént a szavazás, ahol egy személyi változás mellett megerősítették a régi tisztségviselőket. Így a Kiskunok Vidékéért egyesület elnöke Kapus Krisztián (Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat), elnökhelyettes Gyovai István (Kiskunhalasi Önkormányzat) lett.

Tagok: Antal István Imréné (Nagycsaládosok Bugaci Egyesülete), Dongó József (Kiskunsági TÉSZ), Fogl András (Kiskunmajsa Városért Szövetség Egyesület), Kovács Gábor (Községünkért Alapítvány), Mezei Jenő (vállalkozó), Patkós Zsolt (Szank Önkormányzata), Tóth-Baranyi László (vállalkozó). A Felügyelő Bizottság elnöke Dr. Garai István Levente, tagjai: Á. Fúrus János (Csólyospálos Önkormányzat) és Kispál István (Kisszállási Önkormányzat). Az egyesület feladatait továbbra is munkaszervezet útján végzi, melynek vezetője Szász Anikó. A megújult elnökségnek és a megerősített munkaszervezetnek bőven akad munkája, hiszen október folyamán benyújthatók az új LEADER-pályázatok.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Vitatkoznak az átalakításról

2011.09.19

logo_baon.gifA közfeladatok hatékonyabb ellátását reméli az önkormányzat attól, ha gazdasági társasággá alakítja a városfenntartó és szolgáltató költségvetési szervezetet.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület 8 igen, 4 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta azt az előterjesztést, mely szerint a jövőben a VSZKSZ (a köznyelvben csak költségvetési üzem) gazdasági társaság formájában működik tovább. Ez azt jelenti, hogy a közfeladatokat, mint például a parkfenntartás, köztisztaság, temetkezés, temetőfenntartás, illetve a gyepmesteri telep működtetését egy (vagy több) erre a célra létrehozott kft. veszi át a már korábban megalakított vagyonkezelő zrt. fennhatósága alatt.

Dr. Garai István szocialista képviselő lapunknak elmondta, már a részvénytársaság megalapításával sem értett egyet. Az újabb megállapodást sem támogatta, gazdasági és jogi szempontból fenntartásai vannak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

(487)Az egészségügy eutanáziája

2011.09.18

Ma a kormányzati egészségpolitika alig szól másról, mint hatalmas ingatlanszerzési akcióról. Nem véletlen, hogy az államosítás leple alatt megszerezhető ingatlanok feletti uralomért több minisztérium is kegyetlen harcot folytat, miközben a lakosságot, a betegeket leginkább érintő egészségügyi szolgáltatások színvonalával és elérhetőségével még a fideszes szakpolitikusok is alig foglalkoznak.

Egy ideig az önkormányzatok harcoltak a jogaikért, de a Fidesz kétharmadával egyértelműsítette, hogy esélyük sincs: az Orbán-kormány eldöntötte, hogy elveszi tőlük egészségügyi intézményeiket, kórházaikat, közel 450 egészségügyi ingatlant és ezzel együtt minden tulajdonosi jogosítványukat. A harc ezt követően a szaktárca és a kormányhivatalok között folyt/folyik tovább a milliárdokat érő ingatlanokért, a még meglévő szűkös források feletti rendelkezésért. A fenti csatározásból kiderül, hogy az Orbán-kormány eddigi 16 hónapos működésének az egészségügyet érintő egyetlen lényegi akarata az egészségügyi ingatlanok megszerzése. Eközben az orvosok, rezidensek, ápolónők, kórházi alkalmazottak helyzetének javításában 16 hónap alatt elért eredményük a nullával egyenlő, ahogy az egészségügyi szolgáltatások tekintetében is legfeljebb negatív változások történtek a nagy ígérgetések ellenére.Az előzetes hírek szerint közel 60-70 kórházban “struktúraváltásnak” álcázva meg akarják szüntetni az aktív betegellátást. Az így “felszabaduló” ingatlanokért dúl a harc, miközben arról senki sem beszél, hogy mennyivel romlik majd ennek hatására az egészségügyi ellátás, az ahhoz való hozzáférhetőség. Természetesen arról is hallgatnak, hogy reálértéken a következő két évben mintegy 10%-kal kívánják csökkenteni az egészségbiztosítási alap és a gyógyító-megelőző kassza forrásait.


Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az államosítást az egészségügyben, és hagyja az önkormányzatoknál a kórházakat. Ezen felül mielőbb széleskörű egyeztetésre szólítjuk fel a kormányt a szakmai- és érdekvédelmi szervezetekkel, a tulajdonos önkormányzatokkal, gyógyító orvosokkal, mert nélkülük nem lehet dönteni a kórházak, rendelők és ezzel szoros összefüggésben az egészségügy, és elsősorban a betegek sorsáról.

Dr. Garai István Levente, az Egészségügyi bizottság tagja, országgyűlési képviselő

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az egészségügy eutanáziája

2011.09.17

 

garai_istvan_levente_mszp4_1.jpgMa a kormányzati egészségpolitika alig szól másról, mint hatalmas ingatlanszerzési akcióról. Nem véletlen, hogy az államosítás leple alatt megszerezhető ingatlanok feletti uralomért több minisztérium is kegyetlen harcot folytat, miközben a lakosságot, a betegeket leginkább érintő egészségügyi szolgáltatások színvonalával és elérhetőségével még a fideszes szakpolitikusok is alig foglalkoznak.

Egy ideig az önkormányzatok harcoltak a jogaikért, de a Fidesz kétharmadával egyértelműsítette, hogy esélyük sincs: az Orbán-kormány eldöntötte, hogy elveszi tőlük egészségügyi intézményeiket, kórházaikat, közel 450 egészségügyi ingatlant és ezzel együtt minden tulajdonosi jogosítványukat. A harc ezt követően a szaktárca és a kormányhivatalok között folyt/folyik tovább a milliárdokat érő ingatlanokért, a még meglévő szűkös források feletti rendelkezésért.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az egészségügy eutanáziája: forráskivonás és ingatlanspekuláció Fidesz-módra

2011.09.17

SAJTÓSZEMLE...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

(460)Nem adtak információt a képviselőnek

2011.09.08

logo_baon.gifKözérdekű adatok közlésének megtagadása miatt kedden a fővárosi bírósághoz fordult dr. Garai István szocialista országgyűlési képviselő.

Elmondta, az egészségügyi fekvőbeteg ellátó intézmények részletes adósságállományával kapcsolatban több alkalommal is tájékoztatást kért a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, ám különféle indokokkal elutasították. A kiskunfélegyházi honatya szerint törvénytelenül tagadták meg a közérdekű adatok közlését.

Úgy véli, a kórházak közfeladatot látnak el és közpénzek felhasználásával működnek, ezért a kért finanszírozási adatokhoz hozzáférési joga van, nem csak neki, de minden állampolgárnak.

Garai doktor a legújabb adatok elhallgatását azért is tartja ellentmondásosnak, mert tavaly hasonló kérésére részletes választ kapott. Véleménye szerint, a minisztérium részéről ez időhúzás. Hangsúlyozta, felelősségteljes döntésekhez aktuális adatokra van szükség, ennek hiányában a parlamenti képviselők, a beharangozott egészségügyi strukturális intézkedéseket sem látják át. Mint mondta, nem pereskedni akar, csupán élni törvény adta lehetőségével.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

2011. szeptember 07-ei képviselőtestületi ülés

2011.09.07

Előterjesztés az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő települési önkormányzatok
2011. évi II. ütemére vonatkozó igény benyújtására

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Kórházi adósság - Fővárosi Bíróság

2011.09.07

garai_istvan_levente_mszp_0.jpgTisztelt Címzettek!

 
A parlamenti honlapomon található több, ebbéli témájú  írásbeli kérdésre kapott hiányos, visszautasító válaszok, közérdekű adatok közlésének folyamatos megtagadása miatt bírósághoz fordultam. Jelen levelemhez már mellékelem a beadványomat is.
 
Tisztelettel és barátsággal: Garai István Levente dr.
országgyűlési képviselő (MSZP

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0