Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Alternatív költségvetési javaslat az MSZP-től

2011.10.27

A 2012-es költségvetés a Magyar Szocialista Párt szerint az elszegényedés költségvetése, fogalmazott tegnap a félegyházi szervezet székházában tartott sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja. Kunhalmi Ágnes elmondta, az MSZP benyújtotta alternatív költségvetési javaslatát, amely elsősorban a munkahelyteremtésre és a két kulcsos adórendszer visszaállítására alapoz.

Kunhalmi Ágnes szerint a 2012-es költségvetés az adóemelésre és az elvonásokra építkezik. Nem véletlen, hogy a párt az elszegényedés költségvetéseként emlegeti a jövő évi büdzsét, fejtette ki a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja. A párt többek között nem ért egyet az önkormányzati intézmények államosításával, mert nem látják a megvalósításhoz szükséges pénzügyi forrást, mondta el Kunhalmi Ágnes. Emellett a kormány gazdaságpolitikáját sem támogatják, melynek egyik alappillére az egykulcsos adózás, amely Kunhalmi Ágnes szerint igazságtalan a szegényebb rétegekkel szemben. Az MSZP alternatív költségvetési javaslatában a két kulcsos rendszer visszaállítását szorgalmazza. A sajtótájékoztató után a székházban összevont párttaggyűlést tartottak, ahol a közelgő kongresszusi tennivalókról és az aktuális politikai helyzetről beszéltek a jelenlévők. A gyűlésen a résztvevők közül senki sem jelezte, hogy az országos pártszakadás kapcsán kiválna a helyi szervezetből, így közösen folytatják az összefogás jegyében a munkát Kiskunfélegyházán, mondta el Garai István, a helyi szervezet vezetője.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Közlemény!

2011.10.26

 

Az MSZP kiskunfélegyházi szervezete 2011. október 26-án taggyűlést tartott. Dr. Garai István meghívására Kunhalmi Ágnes a párt országos elnökségének tagja tartott tájékoztatót a 2011. november 12-én megrendezendő kongresszus fő feladatairól illetve az aktuális belpolitikai események alakulásáról.

A tagok a kongresszuson elfogadandó alapszabály módosító indítványairól szavaztak illetve egy fő jelentkezését hagyták jóvá a pártba való tagfelvételi kérvény alapján.

MSZP Kiskunfélegyháza

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Csendes tüntetés a kórházért

2011.10.24

A félegyházi Civil Kontroll felhívására több száz félegyházi gyülekezett a városi kórház előtt október 23-án, hogy csendes tüntetéssel hívják fel a figyelmet az aktív betegellátás visszaállítására. A tüntetők a Kossuth utcán a városháza elé vonultak, ahol elhelyezték a kialakult helyzet ellen tiltakozó tábláikat.

A kórház előtti gyülekezésnél Tancsa János a kiskunfélegyházi Civil Kontroll vezetője elmondta, nem kívánnak hangoskodni, erővel nyomatékot adni követeléseiknek. A közel 250 tüntető ennek szellemében vonult végig a Kossuth utcán a városházáig, ahol a főszervező összegezte a demonstráció legfontosabb célját.
A városháza előtt a békés tüntetés szervezője megszólította Garai István országgyűlési képviselőt, akit arra kért, hogy minden politikai eszközt felhasználva tegyen azért, hogy Kiskunfélegyházán ismét működhessenek az aktív kórházi osztályok. Erre a képviselő úgy válaszolt, eddig is mindent megtett a kórházért és ezután is tesz.
A békés tüntetésen Tancsa János kilátásba helyezte azt is, hogy a félegyháziak addig fognak demonstrálni – és egyre hangosabban -, amíg nem születik tisztességes megoldás a városi kórházzal kapcsolatosan.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Séta a kórházért

2011.10.23

Csendes tüntetést szervezett ma (október 23-án) a Kiskunfélegyházi Civil Kontroll, a városi kórház aktív betegellátásának visszaállítása érdekében. A közel kétszáz fős csoport a Kossuth utcán vonult a Városháza elé, ahol tiltakozó táblákat helyeztek el.

Tancsa János, a szervezet vezetője elmondta, nem kívánnak hangoskodni, sem erővel nyomatékot adni a kérésüknek. Céljuk mindössze annyi, hogy Kiskunfélegyházán álljon vissza az aktív betegellátás. Lehessen itt születni, és ha úgy hozza a sors, itt lehessen békésen távozni az életből. Kiskunfélegyháza lakói addig fognak demonstrálni, míg kérésük nyitott fülekre nem talál. Dr. Garai István országgyűlési képviselő hozzáfűzte, ő már eddig háromszor mentette meg az intézményt, így Bokros Lajostól, Molnár Lajostól és  Horvát Ágnes egészségügy miniszterektől, és mindent megtesz a félegyházi kórházért.

Forrás: felegyhazikozlony.hu

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Sportért díjjal tüntették ki Garai doktort

2011.10.21

A Három Gúnár Rendezvényházban megtartott ünnepi közgyűlésen Sportért díjjal tüntették ki Dr. Garai István Levente sportorvosost, országgyűlési képviselőt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Nyílt levél Bányai Gábor Úrnak

2011.10.13

A közgyűlés MSZP frakciója nevében tiltakozom az ellen, hogy 2011. október 3-án a megyei közgyűlési elnökök – köztük Ön is – és Orbán Viktor miniszterelnök megállapodást írtak alá a megyei intézmények és az összes vagyonuk államosításáról, melynek fejében az állam átvállalta a megyék hitelállományát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Több helyen kellene fizetni a parkolásért

2011.10.12

Bővítené a fizető parkolók számát a kiskunfélegyházi önkormányzat. Az elképzelések szerint a parkolóőröket parkolóórák váltanák fel. A városban pedig két parkolási zónát jelölnének ki. Az október 6-ai képviselő-testületi ülésen Ernyes László önkormányzati képviselő javaslatát is támogatták a városatyák, miszerint a parkolási rendszer átalakításának pontos, a lakosság számára is megfelelő megtervezését a Vagyonkezelő Zrt. végezze el, legkésőbb december 31-ig.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Emléktáblák adományokból

2011.10.08

Négy emléktáblát helyeznek el a Petőfi-ház kerítésének belső felén a költő tiszteletére, melyek Petőfi Sándor „Szülőföldemen” című versének első versszakát tartalmaznák négy nyelven. Adományozók: Kapus Krisztián, Ficsór József, Dr. Garai István, Tóth Gyuláné. Az emléktáblák felállítására december 31-én kerül sor.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Összevonták a bizottságokat

2011.10.06

A jövőben öt helyett két bizottsága lesz a városi képviselő-testületnek. A mai döntés értelmében megszűnt a Művelődési, Oktatási, Vallásügyi, Ifjúsági és Sport, a Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi, Városüzemeltetési és Lakásgazdálkodási Bizottság. A Jogi és Önkormányzati Ügyrendi és a Pénzügyi, Gazdasági és Vagyongazdálkodási Bizottságnak kilenc-kilenc tagja van. A jogi bizottság elnöke Dr. Réczi László, alelnöke Horváth Gábor. Tagjai dr. Garai István, Mester Ernő, Dongó József, Szamosi Endre, Ernyes László, Jankovszki Zoltán. Külső tagja Tarjányi Dezsőné. A gazdasági bizottság elnöke Mester Ernő, alelnöke Bense Zoltán lett. Tagjai Jankovszki Zoltán, Gyenes Attila, Kollár László, Ván Jenő, Dongó József, Horváth Gábor. Külső tag Tóth László.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Sebészet a háziorvosoknál

2011.10.06

November 1-jétől megszűnik a félegyházi kórházban az éjszakai sürgősségi betegellátás. Erről a helyi képviselők tegnapi ülésükön döntöttek.

A városatyák tengap 11 igen és két tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy az önkormányzat sem fizeti ki az éjszakai sürgősségi sebészeti betegellátást, amit a kórház sem tudott kigazdálkodni. Ezért november elejétől csupán a központi háziorvosi ügyeletre mehetnek a félegyházi és környékbeli betegek éjszakánként, ahol viszont sokkal korlátozottabbak a gyógyítás feltételei. A szavazásánál a szocialista frakció két tagja, Ernyes László és dr. Garai István tartózkodott. Garai István országgyűlési képviselő szerint a város és a kórház nehéz helyzete ellenére sem szabad ezt az ellátást megszűntetni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0