Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Megdöbbentő jogsértés

2011.12.08

garai_elo.jpgAz MSZP Bács-Kiskun megyei és kecskeméti frakciója megdöbbenve vette tudomásul, hogy Schmitt Pál kecskeméti látogatása kapcsán a kecskeméti díszterem elé tervezett sajtótájékoztatóját a város jegyzője nemes egyszerűséggel megtiltotta!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Félegyháziakat tüntetett ki a megye

2011.12.01

Négy kiskunfélegyházi kapott megyei szintű kitüntetést, melyet október 21-én, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, a Három Gúnár Rendezvényházban tartott ünnepi ülésén vehettek át Bányai Gábortól, a közgyűlés elnökétől. „Bács-Kiskun Megye sport díja”-ban részesült Dr. Garai István Levente sportorvos, szakorvos, országgyűlési képviselő, „Bács-Kiskun Megye Környezetvédelméért és Mezőgazdaságáért díj”-at kapott Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskola és Szakiskola tagintézmény-vezetője. A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke elismerésben részesítette Bánkiné Dr. Molnár Erzsébet nyugalmazott múzeumigazgatót, levéltárost, valamint Szamosi Évát, a Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium tanárát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Megszünt a Vagyonkezelő Zrt.

2011.11.30

A Vagyonkezelő Zrt. megszüntetéséről döntött a kiskunfélegyházi képviselő-testület ma délelőtti ülésén. A városatyák egyhangúlag, 12 igen szavazat mellett fogadták el az erre vonatkozó előterjesztést, amely hat ellenzéki képviselőnek Kapus Krisztián polgármesterhez írt levele nyomán született meg. A szavazásban Mester Ernő, a Vagyonkezelő Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke és Jankovszki Zoltán felügyelő-bizottsági tag érintettség okán nem vettek részt. A képviselők azzal a kiegészítéssel fogadták el a megszüntetésről szóló előterjesztést, hogy a vagyonkezelés módját továbbra is meg kell oldani, ezért a törvényesség keretein belül ki kell dolgozni annak szervezeti módját. Az elképzeléseket december 31-ig kell a képviselő-testület elé terjeszteni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt.

2011.11.28

A kiskunfélegyházi Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. megszüntetését kezdeményezte hat önkormányzati képviselő. Az előterjesztés aláírói úgy fogalmaztak, hogy a „Zrt. nem képes betölteni tervezett funkcióját.” Kiskunfélegyháza képviselő-testülete november harmincadikai, szerdai ülésén tárgyal az ügyről.

A vagyonkezelő megszüntetését kezdeményező képviselők levelükben azt írták, hogy a Zrt. a megalakulása óta eltelt 6 hónap eseményei alapján nem képes betölteni tervezett funkcióját és nem látják annak jogszabályok által garantált szabályos megvalósulási formáját, illetve működésének hatékony biztosítását. Ernyes László azok közé tartozik, akik a Zrt. megalakulása óta megfogalmazták aggályaikat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Garai István kapta a megyei sportdíjat

2011.11.28

logo_baon.gif

Garai István vehette át a Bács-Kiskun megye sportdíjat. Ez alkalomból kérdeztük a politikust.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Többen segítenek a bajba jutott családon

2011.11.25

Ahogy arról már korábban beszámoltunk november 19-én szombaton egy tűzeset miatt került nehéz helyzetbe egy kiskunfélegyházi család. Könnyűszerkezetes családi házuk – feltehetően elektromos hiba miatt – kigyulladt. A tűz során ugyan személyi sérülés nem történt, de a lakóépület olyannyira megrongálódott, hogy csak egy szobát tud használni a három tagú család.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

"Az elszegényedés és leszakadás költségvetése"

2011.11.04

mesterhazy_attila_mszp2_11.jpgMiután a létminimum alatt élőkről már lemondott, a kormány most a középosztály kifosztásához is hozzáfogott - jelentette ki az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Kecskeméten.

Mesterházy Attila szerint a kabinet intézkedései szöges ellentétben állnak a Fidesz választási ígéreteivel, amelyek arról szóltak, hogy létezik egy fájdalommentes válságkezelési út. A mostani az adóemelések és a brutális megszorítások kormánya, a jövő évi büdzsé pedig az  elszegényedés és leszakadás költségvetése” lesz - hangzott el.

A pártelnök  szerint a kormányzati előrejelzések naponta változnak, újabb és újabb ötletek születnek a költségvetés egyensúlyának fenntartására és a gazdaság élénkítésére. Ám az már nagyjából körvonalazódik, hogy a kabinet 2012-ben mintegy 20 adónem növelésével és 1400 milliárdos megszorítással számol - tette hozzá.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Nov. 02. Jogi és Önkormányzati Ügyrendi Bizottság

2011.11.02

1. napirendi pont
Előterjesztés a közalkalmazottak pótlékainak meghatározása tárgyában

5. napirendi pont
Előterjesztés önkormányzati rendelet módosítása tárgyában

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az MSZP, mint alternatív váltópárt

2011.10.30

 

29637.jpg– Azt szeretnénk, hogy legyen a szocialista párt egy szeretett párt, és hogy lássák az emberek: képesek vagyunk az elképzeléseiket megérteni és megvalósítani. Ebben az esetben lehetünk alternatív váltópárt, és reményeink szerint kormányzópárt 2014-ben – szögezte le Garai István Levente, a Bács-Kiskun Megyei MSZP elnöke azon a sajtótájékoztatón, amit a félegyházi szervezet székházában tartott Kunhalmi Ágnessel, az MSZP Országos Elnökségi tagjával közösen.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 1

A polgárőrök vigyázzák a temetők rendjét

2011.10.29

Mindenszentek és halottak napján, valamint az azt megelőző hétvégén megerősített szolgálatot teljesítenek a polgárőrök és rendőrök a kiskunfélegyházi temetőknél. A lopások megelőzése érdekében a szolgálat 24 órás. A megváltozott forgalmi rend miatt a szabályok betartására és az autósok irányítására nagy figyelmet fordítanak a hatóság emberei.

A rendőrség kéri a temetőbe látogatókat, hogy fokozottan figyeljék a közlekedési táblákat és a szolgálatot teljesítők jelzéseit. Az utastérben ne hagyjanak értéket, okmányokat. Kerékpárjaikat zárják le és ügyeljenek a zsebtolvajokra. A félegyházi temetőkbe csak a mozgáskorlátozottakat szállító, igazolvánnyal rendelkező járművek hajthatnak be.
A polgárőrség negyvennyolc fővel vesz részt az akcióban. Az állomány élelmezését, az üzemanyag költségeket a képviselő-testület tizenegy tagja saját zsebből finanszírozta, illetve a VSZKSZ is segítséget nyújt a polgárőrségnek.

Az adományozók névsora: Kapus Krisztián polgármester, Balla László alpolgármester, Dr. Garai István, Szamosi Endre, Mester Ernő, Jankovszki Zoltán, Dr. Réczi László, Ván Jenő, Ernyes László, Kollár László, Bense Zoltán képviselők.

Forrás: felegyhazikozlony.hu

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0