Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Találkozunk hétfőn este - Lesz még Magyar Köztársaság!

2011.12.31

leszmegmagyarkoztarsasag2.jpg

2012. január 1-én hatályba lép a Fidesz-KDNP egypárti alaptörvénye. Ezt az alaptörvényt egyetlen párt szavazta meg. Elfogadását nem érdemi párbeszéd vagy együttműködés, hanem botrányok és tiltakozó nyilatkozatok sokasága előzte meg.

A Fidesz-KDNP kormány olyannyira büszke művére, hogy támogatói körében meg is fogja ünnepelni a hatálybalépést annak másnapján, január 2-án, hétfőn egy gálaesttel, amit az Állami Operaházban tartanak - közpénzből.

Miközben 2012 a teljes körű, elsősorban szegényeket sújtó megszorítások éve lesz, a kormány és barátai súlyos milliókat költ saját maga megünneplésére. Ez az a torz újfeudalizmus, amit a Fidesz szánna hazánknak.

De amíg ők ünnepeltetik magukat, addig az utcán más történik.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az operaház fantomja

2011.12.31

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az MSZP parlamenti frakciója a Kunigunda úti éhségsztrájkolókhoz ment

2011.12.30

kuni_elo.jpgAz MSZP parlamenti frakciójának tagjai a Kunigunda úti tévészékház előtt éhségsztrájkolókhoz mentek péntek kora délután, mert azt az információt kapták, hogy megerősítették a biztonsági szolgálatot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Kongresszust tartott az MSZP ifjúsági szervezete

2011.12.29

koz5.jpgA Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerdán tartotta rendes tisztújító kongresszusát, ahol a személyi kérdéseken túl a fiatalok jövőjét érintő kérdésekről folytattak tanácskozást az MSZP ifjúsági szervezetének küldöttei.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

(Jog)vita nincs

2011.12.29

article_default.gifNem kérdés, hogy az MTVA jogellenesen lép föl az MTV-székház előtt tüntetőkkel szemben. Az MSZP továbbra sem enged a sajtó- szólás- és véleményszabadság mindenkit megillető alkotmányos alapjogából!

A Magyar Televízió óbudai székháza előtt éhségsztrájkoló Nagy Navarro Balázzsal, valamint más sajtószabadságért demonstráló újságírókkal, jogászokkal folytatott délelőtti konzultáció után kijelentjük, hogy a dolgozók békés tiltakozási- érdekvédelmi illetve egyesülési joga jelen esetben megelőzi a Polgári törvénykönyvben foglalt egyéb jogokat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Ledöntötték az éhségsztrájkolókat körülvevő kordont

2011.12.29

images_6.jpgLendvai Ildikó szerint a biztonságiak megsértették a demonstrációs jogot csütörtök reggel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán, mielőtt mintegy húsz szimpatizáns ledöntötte az éhségsztrájkolókat körülvevő kordont. Az LMP továbbra is jogtalannak tartja a tüntetők elleni intézkedéseket.

Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, aki Varju László független országgyűlési képviselővel, a Demokratikus Koalíció politikusával és Harangozó Tamás szocialista képviselővel érkezett a helyszínre, az MTI-nek elmondta: tárgyaltak Böröcz Istvánnal, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójával és megnézték a papírokat, hogy milyen alapon történt a kerítés felhúzása.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

A törvénygyár selejt törvényei

2011.12.27

spoilage_elo.jpgA parlamentarizmus megcsúfolása, ami az Országházban folyik. A demokrácia alapelvét sértik meg, amikor csak a hatalmi szempontjaik az elsődlegesek és a szakmaiság csupán másodlagos.

A szakszervezetekkel, érdekképviseletekkel, munkavállalók képviselőivel, civil közösségekkel nem egyeztetnek, a szakmai érveket pedig nem veszik figyelembe.

Az Európai Unió normáival is szembe megy a kormány a jegybank, illetve a pénzügyi stabilitás törvényével. Súlyosan kockáztatják az ország pénzügyi stabilitását.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

János és Lázár napja - Évértékelés I.

2011.12.27

vlcsnap-2011-12-27-14h26m11s212.pngA kormány és a Fidesz-KDNP-frakció hatalomra kerülése óta az emberek kifosztására és jogfosztására törekszik.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Az MSZP szolidáris a sajtószabadság minden áldozatával

2011.12.27

article_default.gifA Magyar Szocialista Párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy a közmédiumok fölé állított MTVA azonnali hatállyal felmondott két, a Magyar Televízió óbudai székháza előtt 17. napja éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetőnek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Karácsonyi üdvözlet és jókívánságok az MSZP-től

2011.12.24

chrs_elo.jpgKarácsony Szentestéjén köszöntöm mindazokat, akik keresztényként vagy hitvallásuktól függetlenül is megemlékeznek a Megváltó születésének napjáról, valamint a szeretet, a béke, a megbékélés, az összetartozás ünnepéről.

A mai világban, amikor az arab tavasztól kezdve a természeti katasztrófákon át a globális válságig számos kiszámíthatatlan, lesújtó vagy drámai és tragikus eseménnyel szembesülünk nap mint nap - talán nincs a Földnek egyetlen olyan pontja sem, ahol zavartalan béke, teljes létbiztonság és idilli nyugalom lenne. Ezért jó alkalom ez a pár ünnepi nap arra, hogy a rohanás, a konfliktusok és a megpróbáltatások közepette is érezzék a környezetünkben, hogy szeretetnek ereje van, hogy szeretet nélkül nem tudnánk úrrá lenni a legnehezebb helyzeteken, hogy szeretet és megbékélés nélkül nincs értelme a mindennapi küzdelmeknek sem. Hogy érezzük és mások is érezzék: szeretünk ajándékozni, szeretünk jótékonykodni, szeretünk odafigyelni azokra is, akik szegénységben, gyötrelemben vagy magányosan élnek és segítségre szorulnak.

Kívánom, hogy békés, nyugodt, szeretetteljes és boldog Karácsonyuk legyen!

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0