Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Szanyi Tibor volt a félegyházi MSZP vendége

2012.02.16

429344_222105021217973_212006518894490_405238_798271308_n.jpgSzanyi Tibort, az MSZP egyik elnökjelöltjét látta vendégül ma a kiskunfélegyházi szervezet tagsága és vezetése. Az összejövetelen a politikus kifejtette; olyan vezetője kíván lenni a Magyar Szocialista Pártnak, amely akár egymaga is megnyerheti a következő választásokat. Ehhez viszont a pártnak a civilek és más demokratikus erők támogatására is szüksége lesz.


 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

MSZP: Polgármester Úr, valljon színt!

2012.02.15


"...Ezért szeretnénk, ha a Fidesz városi frakciójának prominensei, illetve polgármesterünk színt vallana végre ezeket a vádakat és információkat illetően. Amíg ugyanis Kapus Krisztián nem áll ki Félegyháza népe elé, hogy számot adjon szavazóinak, tetteiről és felelősségéről, s amíg a Fidesz frakció nem tud egyértelműen nyilatkozni jelenlegi helyzet ügyében, addig Félegyházán ex lex-állapotról beszélünk, melynek megszüntetése mielőbbi közös érdekünk..."
 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Zsiga Marcell szerint...

2012.02.15

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Garai: Nem használ Félegyházának a viszálykodás

2012.02.14

120214_garaiistav_kapus_dolgairol_tn_00_02_25_00.cikk.jpgNem örül a helyi ellenzék a félegyházi Fidesz-frakció és polgármester között kialakult ellentétnek – így összegezhető a az általunk megkérdezett önkormányzati képviselők véleménye. A város érdekeit tartják ugyanis elsődlegesnek, annak viszont nem használ a viszálykodás. Emiatt akár állami forrásoktól is eleshet Félegyháza – véli az MSZP.

Péntek óta foglalkoztatja a város közvéleményét, hogy hogyan végződik a félegyházi Fidesz-frakció nyílt szembeszállása Kapus Krisztián polgármesterrel. Az MSZP helyi frakciója problémának látja, hogy megrendült az emberek politikába vetett bizalma – nem csak helyi, hanem országos szinten is. Pedig erre a bizalomra nagy szükség lenne ebben a gazdasági helyzetben, hiszen sokakat érintő, nehéz döntéseket kell meghozniuk a politikusoknak. Dr. Garai István szerint elképzelhető, hogy az ügynek akár az is lehet a következménye, hogy a viszálykodás miatt a jövőben kevesebb pénz érkezik a városba, pedig most fontos tennivalók lennének.

Forrás: felegyhazitv.hu

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

SOCIETAS: Egy nemzetietlen nemzeti ünnep margójára

2012.02.11

szogesdrot_1.jpgMi, kiskunfélegyházi szocialisták és demokraták úgy gondoljuk, Szálasi Ferenc nemzetvezető 1944. október 15-étől regnáló nyilas-diktatúrája semmilyen szempontból nem lehet része semmiféle magyar legitimációs folytonosságképnek. Ez a mintegy fél esztendő alatt az országot már-már apokaliptikus romlásba taszító éra semmilyen nemzeti büszkeségre nem adhat okot. A nyilas hatalom ellensége volt a magyar progressziónak, sőt, minden Magyarországon élő jóérzésű embernek. Ennek fényében igen furcsa arról beszélnünk, hogy egyesek, s nem is oly kevesek, ma szeretnének kultuszt és mitológiát teremteni ennek a nemzetietlen, magyartalan és emberiségellenes diktatúrának. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Teát oszt a Societas

2012.02.09

Február 10-én délelőtt 8 órától tea osztást szervez Kiskunfélegyházán a Béke téren a Societas és az MSZP helyi szervezete. A megmozdulás célja, hogy a nagy hidegben segítsenek a járókelőknek egy kicsit felmelegedni, és emellett a szervezet fontosnak tartja, hogy ne csak a kampány időszakában találkozzon a város polgáraival, hanem a hideg téli napokon is. A délelőtt folyamán az érdeklődők az MSZP újonnan alakult ifjúsági szervezetével, annak tagjaival is megismerkedhetnek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Újraalakult a Bács-Kiskun megyei Societas

2012.01.28

societas-bacs-kiskun.jpg2012. január 28-án, szombaton, 9 órai kezdettel került sor a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megyei Területi Szövetségének alapító közgyűlésére.

Az ülésen megválasztották a megyei tisztviselőket és az elnökség tagjait. Eszik Bence,az ifjúsági szervezet városi alelnöke lett a megyei elnök, míg a kiskunfélegyházi Societas elnök, Zakariás Csaba, illetve a kecskeméti elnök, Lossó Aida lettek a megyei alelnökök.

A baloldali ifjúsági mozgalom a jövőben szeretne mind aktívabban jelen lenni a megye közéletében, hogy hathatósabban képviselhesse a fiatalok érdekeit, mint tette azt eddig. A jelenlegi hazai viszonyok között különösen fontosnak tartják, hogy erősítsék a demokratikus hagyományokat alulról szerveződő kezdeményezéseikkel és a civil ügyek támogatásával.

"Keményebb fellépését ígérhetünk városunk és megyénk ifjúsága érdekében" - fogalmazta meg véleményét a megválasztott megyei elnök, Eszik Bence. "Igyekszünk minél komolyabban venni feladatunkat és a felelősséget, mely ezzel jár."

A tanácskozás után a frissen megválasztott megyei Societas tisztségviselők Szolnokra utaztak, ahol vezetői képzésen és tréningen vettek részt a mozgalom Kelet-Magyarországi Munkamegbeszélésén, illetve kidolgozták a régiós cselekvési tervüket is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Továbbra is dr. Garai István az MSZP helyi elnöke

2012.01.27

mszp_tisztujitas_kiskunfelegyhaza.jpgTrióTv Kiskunfélegyháza Tisztújító, összevont taggyűlést tartott, január 26-án, csütörtökön, a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi szervezete. A beszámolókon és a tisztségviselők megválasztásán jelen volt Mesterházy Attila, a párt elnöke is. A tagok döntése értelmében a félegyházi szervezet vezetését továbbra is dr. Garai István látja el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Megújult az MSZP városi elnöksége

2012.01.27

mszp01a.jpgFélegyházi Közlöny Online Tisztújító közgyűlést tartotta január 26-án a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi szervezete. Elnöknek dr. Garai Istvánt, általános elnökhelyettesnek Ernyes Lászlót, alelnöknek Horváth Tamást választotta a tagság. Dr. Garai István elmondta, a mai bonyolult politikai helyzetben megfelelő lokálpatriotizmussal, tisztelettel az emberek, a politikai ellenfelek iránt, az ország és a város érdekében egészséges kompromisszumokat kell hozni. Ennek az irányvonalnak köszönhető egyebek között az MSZP félegyházi szervezetének sikere, eredményessége.
Területi szövetséget köt holnap (január 28-án) Societas kecskeméti és kiskunfélegyházi szervezete. Ennek eredménye, hogy újra lesz baloldali megyei szervezete a Bács-Kiskun megyei fiataloknak – jelentette be Eszik Bence, az elnökség újonnan megválasztott tagja, a Societas félegyházi szervezetének alelnöke.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

SOCIETAS: Programalkotó elnökségi ülés Kiskunfélegyházán

2012.01.20

koz5.jpgA kiskunfélegyházi Societas elnöksége programalkotó ülést tartott 2011. január 19-én, csütörtökön délután, a városi MSZP székházban. A Baloldali Ifjúsági Mozgalom helyi alapszerveztének legfontosabb célkitűzéseit a következő hónapokra nézve Zakariás Csaba elnök sommázta az ülést indító gondolataival. Mint elmondta, a 2012-es év a közösséget építő, a helyi demokratikus érzelmű ifjúságot jobban egybekovácsoló év lesz. A félegyházi közéletben való meglehetősen aktív, markáns szerepvállalást ígért, egyúttal kifejtette, hogy az alapszervezet fő feladatának a helyi viszonyok rendezettebbé tételéhez való hozzájárulást tekinti, a települést jelenleg irányító erők tevékenységének erőteljes bírálatát nyújtva.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0