Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

Cikkek

Félegyházi Szocialisták a Vasútért!

2012.03.29

31726.jpgVasútvonalak bezárása és munkahelyek megszűnése ellen tiltakoztak a Félegyházi Szocialisták!

A Fidesz kormány újabb megszorító intézkedése ellen tiltakozó gyűlést szervezett 2012. március 27-én 16 órára a Szocialisták Városi Szervezete. A tüntetők a városházánál gyülekezve a Kossuth utcán át transzparensekkel és zászlókkal demonstrálva a vasútállomáson tartották meg tiltakozó akciójukat. A szocialisták felhívásához csatlakoztak a Vasutas Szakszervezet tagjai az LMP és a Szolidaritás Mozgalom képviselői is.
Országos viszonylatban több mint 400 vasúti járat megszűntetését tervezik 2012 áprilisától, ebből majd negyven járat Kiskunfélegyházát is érinti közvetlenül.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Fényképek: Félegyházi szocialisták tüntettek a vasútért | Hozzászólások: 0

Nőnapi ünnepség a Gorkij utcában

2012.03.28

szegfuk.jpgA Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány soron következő márciusi ülésén az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Közhasznú Egyesülettel, és az Értelmet az Éveknek Klubbal közösen március 28-án 15 órakor a Gorkij utca 2. szám alatti előadó termében nőnapi ünnepséget tartott.

Az ünnepségen Kapus Béláné a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Irodalmi Szekciójának vezetője „Néhány érdekesség helyi nagyjainkról” címmel helytörténeti előadást tartott, majd Nőnapi köszöntőt mondott dr. Garai István Levente országgyűlési képviselő és Ernyes László önkormányzati képviselő, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

(548)Sajtóközlemény

2012.03.26

vasut2.jpegA Magyar Szocialista Párt Kiskunfélegyházi Szervezete tiltakozik a FIDESZ kormány újabb megszorító intézkedése ellen. 2012. áprilisától országosan több száz, ebből Kiskunfélegyházát érintően 34 vonatjárat megszüntetését tervezik. Ez az intézkedés több ezer ember munkába, iskolába járását teszi lehetetlenné, illetve több száz vasutas család megélhetését veszélyezteti.


 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Societas: Mert a demokrácia mindig győzelmet arat a zsarnokság fölött!

2012.03.15

kossuthcimer3.jpgMi, a Bács-Kiskun megyei Societas szervezetek tagjai úgy gondoljuk, 2012. március 15-ét, hazai történelmünk egyik legheroikusabb eseménysorának idei ünnepén nem ünnepelhetünk nyugodt szívvel. Mi több, mi, a Societas tagjai, fiatalok, talán még sohasem készültünk ennyire szorongó szívvel egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkre. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

A magyar bátor nemzet, a kormány gyáva + Videók!

2012.03.15

img_3974.jpgA magyar bátor nemzet, de a kormány gyáva: a nemzetre és a nemzeti érdekre hivatkozva saját hatalmi érdekeit képviseli, és nem meri megmondani az embereknek, hogy mit kell tenni azért, hogy az ország kijusson a válságból - jelentette ki az MSZP elnöke március 15-én a párt országos nagygyűlésén Esztergomban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Kiskunfélegyháza: Megint kössz Orbán!

2012.03.14

kossz-orban.jpgAhogyan azt már megszokhattuk ismét emelkedett a benzin és a gázolaj ára. Kössz Orbán! 

Magyarországon az elmúlt hónapokban soha nem látott magasságokba szökött az üzemanyagok ára, és a folyamat megállíthatatlanak tűnik. Emiatt közvetlenül hárommillió autós, közvetve pedig minden magyar élete hétről-hétre egyre drágább lesz.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Nőnapi köszöntő

2012.03.08

szegfu_hero.jpg

A Magyar Szocialista Párt nevében a nemzetközi nőnap alkalmából ezúton köszöntöm a magyar lányokat és asszonyokat!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Boldog Nőnapot Kívánunk!

2012.03.08

nonap.jpg

Boldog nőnapot kíván az MSZP kiskunfélegyházi szervezete 
minden kedves lánynak, hölgynek, asszonynak, anyának és nagymamának!
 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Garai: Csökkenthető lenne az orvoselvándorlás

2012.03.05

garai_istvan_levente_mszp4_2.jpgAz MSZP szerint összesen mintegy százmilliárd forintból végrehajtható béremelésből lehetne azt elérni, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozók kisebb számban hagyják el az országot.

Garai István Levente, a szocialista párt országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ebből az összegből az orvosok nettó 100 ezer forintos, a szakdolgozók pedig nettó 45 ezer forintos havi fizetésemelést kaphatnának. Hozzátette: ezt "a gazdagokat támogató" egykulcsos személyi jövedelemadó átalakításával lehetne finanszírozni, de a kormány ehelyett csak 30 milliárd forintot kíván egészségügyi bérek emelésére fordítani, ami szerinte nem lesz alkalmas arra, hogy itthon tartsa az alacsony jövedelmek miatt külföldi munkát vállalókat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0

Nincs ellentét a félegyházi MSZP-sek között

2012.03.05

120301_horvath_tamas_rip_tn_00_00_10_00.cikk.jpgAmint arról korábban már beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei MSZP tisztújító közgyűlésén a félegyházi dr. Garai István helyett a kecskeméti Király Józsefet választották meg elnöknek. Alelnöki feladatokkal bízták meg Horváth Tamást, aki egyúttal a félegyházi szervezet alelnöke is. Néhány internetes portálon olyan hírek jelentek meg, hogy emiatt ellentét alakult ki a két kiskunfélegyházi MSZP-s tisztségviselő között. Ezt azonban mindketten cáfolják.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: Hírek | Hozzászólások: 0